Clujul si Timisoara contrabalanseaza spre vest centrul de greutate al etapei. Gazdele se vad deja in turul preliminar al Champions League.

Aflata aproape de jumatatea returului, Liga I nu resimte in aceste momente presiuni din zona subsolului clasamentului, Argesul, Nationalul si Jiul fiind ca si cazute in al doilea esalon, in timp ce Ceahlaul abia se mai tine de pluton. Ceva emotii trebuie sa aiba echipele de deasupra liniei, care au nevoie de parcursuri perfecte, macar acasa, pentru a se indeparta de zona minata. Orgoliile cresc pe masura ce inaintam spre virful ierarhiei, iar in umbra derby-ului din Giulesti creste meciul CFR Cluj-Politehnica Timisoara. Daca oaspetii nu mai au sanse de a prinde cupele europene din campionat, clujenii in schimb tin cu dintii de locul pe care il ocupa, iar prin vocea atacantului Romeo Surdu se exprima: „CFR va termina pe locul al doilea, chiar daca nu ne da nimeni sanse si nu sintem bagati in seama. Vad ca stelistii si rapidistii sint convinsi ca lupta se va da doar intre ei, dar sa nu uite ca vor avea meciuri foarte grele la Cluj". De remarcat ca, dintre jucatorii lui CFR, Adrian Anca, Vasile Jula, Cristi Coroian, Petru Turcas si capitanul Alin Minteuan au fost colegi, la Gloria Bistrita, cu actualul antrenor al Politehnicii, Valentin Velcea, acestia raminind in relatii foarte bune.

Gloria Bistrita se afla la doar patru puncte de Steaua si Rapid, iar acum are meci cu UTA, echipa al carei antrenor, Marius Lacatus, a renuntat la sase jucatori pentru partida de azi. Desi merge bine cu Otelul, Petre Grigoras resimte din plin cei sase ani de emotii petrecuti pe banca tehnica a Farului si a galatenilor, iar joi el a acuzat probleme cardiace care l-au impiedicat sa participe la conferinta de presa organizata inaintea meciului cu Jiul. Chiar si fara el pe banca, este de asteptat ca echipa sa se descurce in fata petrosanenilor.

In rest, antrenorul lui Poli Iasi da sanse mai multe Craiovei decit propriei echipe, iar Adrian Porumboiu critica mentalitatea arbitrilor romani inaintea meciului cu Dinamo, din Stefan cel Mare.