Procurorii DIICOT suspecteaza faptul ca patronul CFR Cluj era in tara cind a fost citat la audiere, dar nu s-a prezentat.

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany a fost audiat din nou ieri la DIICOT, dupa ce miercuri procurorii au anuntat ca au extins cercetarile asupra sa pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Procurorii s-au sesizat in privinta actelor cu care Paszkany a vrut sa demonstreze ca era plecat din tara la precedentele audieri, acte despre care banuiesc ca ar fi false.

Patronul CFR Cluj a depus ieri un nou memoriu, in care se plinge ca este „hartuit" de catre procurorii DIICOT. Documentul este adresat Tribunalului Cluj, Curtii de Apel Cluj, Parchetului General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliului Superior al Magistraturii. „Domnul procuror Hrudei m-a acuzat ca nici macar nu as fi fost plecat din tara. Declar pe propria raspundere ca din 17 februarie si pina in 18 martie m-am aflat continuu in afara granitelor tarii, respectiv in Ungaria, Slovacia, Polonia si Austria", sustine Paszkany in memoriu.

In sprijinul sau, el aduce un articol din „Ziarul Financiar", care relata despre o afacere realizata de austriecii de la Immomeast si Trigranit, parteneri de afaceri ai patronului CFR Cluj.