Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Agriculturii, producatorii care livreaza sau vand lapte fara sa detina o cota vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1500 si 2500 lei. In cazul in care detinatorul unei cote vinde laptele unui cumparat
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Agriculturii, producatorii care livreaza sau vand lapte fara sa detina o cota vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1500 si 2500 lei. In cazul in care detinatorul unei cote vinde laptele unui cumparator neaprobat amenda este tot de 1500 - 2000 lei, in schimb, daca un cumparator isi asigura laptele de la un producator care nu detine cota amenda este cuprinsa intre 2500 si 5000 lei. Cel mai aspru sanctionati - intre 8000 si 10.000 lei - sunt cumparatorii de lapte crud care fac vanzari fara aprobare. "Controalele vor fi efectuate pe parcursul anului la 5% din numarul producatorilor de lapte care realizeaza vanzari directe si la 2% dintre cei care livreaza catre procesatori", a declarat directorul DACL din cadrul Agentiei Nationale de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), Lucian Elisei.
Romania a negociat cu UE o cota de peste 3 milioane tone de lapte, pentru vanzari directe si livrarea catre unitati de procesare. Pentru vanzarile directe au fost alocate aproape doua milioane de tone de lapte catre 622.000 de producatori, iar pentru livrarile catre procesatori s-au negociat circa un milion de tone de lapte pentru 250.000 de fermieri. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.