Firma italiana Todini refuza sa mai construiasca centura ocolitoare a Sibiului.

Centura ocolitoare a municipiului Sibiu, proiect in valoare de 53 de milioane de euro care trebuia definitivat in toamna anului trecut, mai are de aste
Firma italiana Todini refuza sa mai construiasca centura ocolitoare a Sibiului.

Centura ocolitoare a municipiului Sibiu, proiect in valoare de 53 de milioane de euro care trebuia definitivat in toamna anului trecut, mai are de asteptat citiva ani. Firma Todini a reziliat, zilele trecute, contractul cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, urmind ca aceasta sa reia licitatia. Firma italiana doreste sa primeasca suplimentar patru milioane de euro, in urma majorarilor de preturi la materialele de constructii, a intirzierilor cauzate de incetineala cu care firma de stat a mutat utilitatile si a expropriat terenul necesar.

Surse oficiale din companie afirma ca disputa Todini-CNADNR s-a judecat inclusiv la o comisie internationala de arbitraj, dar concluziile acesteia nu au fost acceptate de partea romana.

Initial, proiectul a presupus realizarea a 14,76 km din centura la profil de autostrada, restul ca drum national, solutie la care ulterior s-a renuntat, urmind ca intreaga portiune sa fie facuta ca autostrada, fara insa a fi pus la dispozitia constructorului si un proiect. Contractul este finantat cu bani nerambursabili prin programul ISPA al UE, in proportie de 75%. Restul sint bani de la bugetul de stat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.