A doua etapa a Campionatului de Raliuri al Romaniei incepe la Timisoara si se incheie la Resita.

Cu doua zile inainte ca pe Somes sa se exprime fotbalistic rivalitatea dintre clujeni si timisoreni, pe Bega se va da startul in cea de-a doua etapa a CRR, Raliul Banatului, in care principalele protagoniste vor fi tot team-uri din Timisoara si Cluj, precum Viola BKP (Dan Girtofan, Titi Aur) si Motorhome Napoca Motor Rally Team (Bogdan Marisca, Marco Tempestini). Primele ture oficiale se vor face in aceasta dupa-amiaza la ora 16.00 si, in premiera pentru Romania, sosirea va avea loc in alta localitate decit cea de start a intrecerii, premierea urmind sa se oficieze miine, la Resita.

Raliul debuteaza cu Superspeciala din Timisoara, cu doua masini paralel la start si este prima competitie de acest fel din tara noastra care se desfasoara pe asfalt. De asemenea, diseara, la ora 21.45, va avea loc prima speciala pe timp de noapte din acest an, pe renumita proba de coasta Valea Domanului. Campionul national din 2005, Bogdan Marisca, un pilot foarte spectaculos, spunea dupa ziua de recunoasteri: E un raliu foarte dificil si foarte rapid, cu multe viraje care au diferite raze de curbura, adica majoritatea virajelor inchid. Copilotul iti da un volum mare de informatii pe distante foarte scurte. Este foarte murdar, am taiat majoritatea interioarelor si am murdarit tot traseul. Doua probe se desfasoara pe drum national cu asfalt bun. A treia pe un asfalt valurit, cu foarte multe capcane".

Opinii similare a impartasit si campionul en titre, Titi Aur: Este un raliu de foarte mare viteza, cu foarte mult nisip si pietris. Cu un asfalt bun, dar periculos".