Pina la finele lui 2009 toate locuintele neelectrificate vor fi racordate la reteaua de energie electrica. Pentru aceasta, Electrica va investi in jur de 480 de milioane de lei.

Peste 67.000 de gospodarii vor avea pina la finele lui 2009 energie electrica, a anuntat Mircea Toader, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Racordarea la energie electrica a locuintelor neelectrificate in prezent face parte dintr-un program a carui valoare se ridica la 479 de milioane de lei la care urmeaza sa contribuie si firmele distribuitoare de energie.

Practic, lucrarile vor fi finantate esalonat din investitii ale administratiei publice locale, bugetul de stat, credite bancare, fonduri ale distribuitorilor, „unde gradul de rentabilitate permite", surse europene, Fondul constituit din perceperea tarifului de retea, a precizat Guvernul. Programul a fost aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului. „Odata extinsa reteaua de energie electrica, exista si o sansa de dezvoltare economica si, cu cit e consumul mai mare, cu atit ar trebui sa aiba (distribuitorii - n.r.) si un profit mai mare", a mai spus Toader referitor la intentia distribuitorilor de a participa la planul de electrificare al Guvernului.