Un specialist din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este noul subprefect al judetului Iasi.

Vasile Etcu, de la DNA Bucuresti, a cistigat concursul pentru ocuparea postului de subprefect de Iasi, vacant dupa ce fostul titular
Un specialist din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este noul subprefect al judetului Iasi.

Vasile Etcu, de la DNA Bucuresti, a cistigat concursul pentru ocuparea postului de subprefect de Iasi, vacant dupa ce fostul titular Florin Ungureanu s-a sinucis. Etcu a obtinut 187,2 puncte in total la cele doua probe - scris si interviu. La distanta mica s-a clasat consilierul local PD, Cristian Angheluta, care a obtinut 181,8 puncte. El a contestat rezultatul.

Cistigatorul concursului a lucrat pina in 1993 ca inspector la Garda Financiara Iasi si apoi zece ani ca inspector la Curtea de Conturi Iasi. In noiembrie 2003, Vasile Etcu a dat concurs pentru un post de specialist la DNA Bucuresti, pe care l-a cistigat.

Cistigator la tombola

Vasile Etcu se poate lauda cu o situatie materiala foarte buna. Potrivit declaratiei de avere completate pe 31 decembrie 2006, Etcu detine 1.000 de metri patrati de teren intravilan in municipiul Iasi, 3,9 hectare de teren agricol in comuna Miroslava si alte 46 de hectare in comuna Rediu, ambele situate in coasta Iasiului. Toate terenurile au fost cumparate. Anul trecut a contractat un credit de 65.000 de euro, iar la capitolul venituri figureaza doar salariul sau si al sotiei, care impreuna totalizeaza 60.000 de lei anul trecut. In plus, specialistul mai detine o Dacie, un Ford, un tractor si un Renault Megane.

Istoria ultimului autoturism arata ca Vasile Etcu este si norocos. Din declaratia de avere, autoturismul Renault a fost cistigat in 2006 la un concurs-tombola organizat de magazinul Moldova Mall din Iasi. Coincidenta face ca supermarketul cu pricina sa apartina omului de afaceri iesean Danut Prisecariu.

Premiul a fost cistigat de Etcu in 2006, an in care DNA Iasi l-a trimis in judecata pe Prisecariu, alaturi de alte persoane, pentru deturnarea unui imprumut bancar, prejudiciul fiind de doua milioane de dolari. Vasile Etcu nu a putut fi contactat ieri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.