O analiza realizata de Neogen (detinatorul site-ului de recrutare bestjobs.ro) indica faptul ca, anul acesta, numarul ofertelor de munca lansate de companii a crescut cu aproximativ 70%. Mai mult, reprezentantii Neogen estimeaza o dublare a numarului
O analiza realizata de Neogen (detinatorul site-ului de recrutare bestjobs.ro) indica faptul ca, anul acesta, numarul ofertelor de munca lansate de companii a crescut cu aproximativ 70%. Mai mult, reprezentantii Neogen estimeaza o dublare a numarului de joburi in 2007. Aceasta in conditiile in care a fost nevoie de mai multi oameni in toate cele 35 de domenii de activitate analizate de BestJobs. Cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al fortei de munca au fost sectorul bancar si cel farmaceutic.

In schimb, in IT, ritmul de crestere a mai incetinit. Recordul a fost atins insa in constructii si in confectii, unde numarul anunturilor de angajare de anul acesta l-a depasit cu 400% pe cel de anul trecut.

In ceea ce priveste calificarile pentru care exista cele mai mari sanse de angajare, din datele Neogen, majoritatea posturilor disponibile se adreseaza incepatorilor. Mai exact, aproximativ unu din trei (37,16%) posturi se adreseaza persoanelor fara experienta, in vreme ce trei din zece (30,76%) sint pentru cei care au mai putin de trei ani vechime. De asemenea, numarul pozitiilor de middle management si de top management din Romania este de aproximativ 2.500.

Pe zone geografice, cele mai numeroase posturi disponibile, reprezentind 68% din total, sint in Capitala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.