Patronii cluburilor Rapid si Steaua cred ca Divinitatea va transa primul meci important al returului, in care miza este ultimul loc disponibil in Liga Campionilor.

Razboiul dintre Rapid si Steaua, dus la extrem anul trecut in sferturile de finala ale Cupei UEFA, intra in post si rugaciune. Chiar daca nu merge la muntele Athos, patronul George Copos se intrece in smerenie cu omologul de la Steaua, Gigi Becali, ambii apelind la Divinitate pentru a invinge in meciul direct din Duminica Floriilor. „Am vorbit cu Copos, a spus ca va tine post toata saptamina. A zis: «Sa cistige cine e mai bun!». «Ba, nu va cistiga cine e mai bun, valoarea e apropiata intre echipe. Va cistiga cine vrea Dumnezeu. Hai sa vedem cine e mai pacatos, eu sau tu», iar el a zis: «Nenorocitule, am sa tin post toata saptamina», de frica", a dezvaluit Gigi Becali, care a apelat din nou la fabula pentru a-si sustine superioritatea fata de fostul vicepremier: „Eu sint ursul, el e o vulpe napirlita. Nu ma poate pacali el pe mine. Ii dau o laba... A, ursul a fost pacalit de vulpe in poveste? Atunci eu sint elefantul. Ii dau o trompa, pac-pac".

Suprapret la bilete

Derby-ul de duminica incinge insa nervii si in tribune. Dincolo de problemele legate de numarul mic de bilete alocat stelistilor, 450, conditionat de restrictiile impuse stadionului Giulesti, inclusiv fanilor rapidisti li s-au rezervat surprize din partea conducatorilor. Desi initial s-a anuntat ca un tichet la tribuna a II-a costa 15 lei, pretul acestuia, ca intr-un banc cu radio Erevan, a fost majorat la 20 de lei, printr-o stampila aplicata peste pretul vechi, insa in realitate, pentru a vedea pe viu primul soc al returului, suporterii trebuie sa achite 22 de lei, diferenta acoperind materiale promotionale ale clubului, constind intr-o agenda a suporterului.

Coada in asteptare

Mai mult, nici ieri nu s-a respectat ora anuntata pentru vinzarea biletelor, la amiaza mai bine de 50 de fani asteptind inca la coada venirea tichetelor. Iar pentru a intra in posesia biletului, fiecare doritor a trebuit sa „demonstreze" ca e rapidist, dupa modelul patentat in meciul din UEFA. Toate acestea in conditiile in care clubul a pus in vinzare doar 3.000 de bilete, din cauza ca arena nu poate gazdui decit 10.000 de spectatori. Celelalte 7.000 de locuri vor fi ocupate pe baza de abonament sau de invitatii oferite de conducerea giulestenilor. Ieri, la ora prinzului, biletele de la tribuna 0 se epuizasera.

„Nu conteaza forma"

Confruntarea dintre Rapid si Steaua, extrem de importanta pentru ocuparea pozitiei secunde in clasament, naste mari orgolii, din perspectiva antrenorului Razvan Lucescu, nu si razbunare, dupa eliminarea din Cupa UEFA. „Totul depinde de cine va fi mai motivat. Nu ma gindesc la o revansa in fata Stelei, dupa ce anul trecut, pe vremea asta, jucam in sferturile Cupei UEFA. Ma gindesc doar la cele trei puncte puse in joc intr-un meci cu una dintre contracandidatele noastre pentru ocuparea locului doi", a declarat Lucescu jr., in cadrul unei emisiuni televizate. Patronul Stelei, Gigi Becali, a anuntat ca prima de victorie este de 5.000 de euro, platibila insa la sfirsitul campionatului, in cazul in care „ros-albastrii" vor termina pe locul doi.