La capitolul siguranta in trafic, Romania se situeaza pe ultimul loc din Europa.

Una din trei persoane ranite in Romania in accidente grave de circulatie moare. Comparativ, media europeana este de un deces la 40 de persoane. Aceast
La capitolul siguranta in trafic, Romania se situeaza pe ultimul loc din Europa.

Una din trei persoane ranite in Romania in accidente grave de circulatie moare. Comparativ, media europeana este de un deces la 40 de persoane. Aceasta este concluzia aratata ieri in cadrul unui seminar pe teme de siguranta rutiera de oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si, potrivit careia, Romania este pe ultima pozitie in Europa.

Din datele Politiei Rutiere, in Romania, din cinci accidente usoare si grave, o persoana moare. In 2006 s-au inregistrat 6.745 de accidente rutiere, cu 742 mai putine fata de anul 2005 si cele mai putine raportate in ultimii sapte ani. Cu toate acestea, numarul mortilor (2.460) este mult prea mare fata de celelalte tari din Europa.

Un mort din 93 de persoane accidentate

Primul loc in topul sigurantei il ocupa Marea Britanie, unde o persoana din 93 moare in accidente grave, dupa care urmeaza Germania (un deces la 63 de accidentati grav), Austria, la egalitate cu Italia (unu din 53), Belgia (unu din 47) si Suedia (unu din 40). Clasamentul este completat de Rusia, cu un deces la sase accidentati, apoi Ucraina, un deces la sapte accidentati, Bulgaria, un decedat la opt persoane accidentate, Polonia (unu din 11), Grecia (unu din 15) si Slovacia (unu din 16). In scadere cu 7,2% fata de anul 2005 si cu 10% mai putine decit in anul 2004.

Mania vitezei

Potrivit politiei, de cele mai multe ori, cauza accidentelor rutiere din Romania (29%) este viteza mare si neadaptata la conditiile de drum. O mare parte din vina o au si pietonii care traverseaza strada fara sa se asigure (25%). Depasirea neregulamentara (12%), neacordarea de prioritate vehiculelor si pietonilor (cite 9%), imprudenta copiilor (5%) sint alte cauze ale accidentelor de la noi.

Reteaua de drumuri nationale din Romania totalizeaza 15.984 de kilometri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.