TVR 1 are un nou matinal. Cu Adriana Avram si Cosmin Tinta. Veti vedea daca sint buni dis-de-dimineata, citind testul de mai jos.

De ce era nevoie de inca un matinal pe piata televiziunilor din Romania?

Adriana Avram: Pentru ca piata o cere, iar Televiziunea Romana nu putea ramine insensibila la aceasta solicitare.

Cosmin Tinta: „Marfa", ca sa zic asa, exista pe piata. Cred insa ca nu exista un matinal din care telespectatorul sa isi inceapa ziua cu niste informatii care sa-i prinda bine, fara sa fie, totusi, bombardat cu de-alea de „ora cinci", de exemplu. Sau de incercari mai mult sau mai putin reusite de bascalie si mistocareala... Cred ca un matinal cu informatie mai aplicata, mai „de la om la om", intr-o atmosfera lejera, de stat la o „cafa", va prinde bine.

De ce voi?

A.A.: Pentru ca, asa cum se spune, la emisiuni noi este nevoie de oameni noi. Asa ca am fost cei alesi.

C.T.: Venim de pe stiri si cred ca putem aduce si chestiile de care tocmai vorbeam. Mai cred ca nu e rau nici faptul ca venim cu un background format in afara Bucurestiului si doar completat aici, in ultima perioada.

Cit de „blonde" sinteti?

A.A.: Cam cit Blond. James Blond.

C.T.: Eu ma stiu saten... Pericolul apare la bronzari puternice...

Spuneti un banc preferat.

A.A.: Bancul cu bilele pe care le avea un roman pe inventar. Cind a fost intrebat unde sint, a spus cu seninatate: „Pe una am pierdut-o, iar cealalta s-a stricat".

C.T.: Intra porcusorul nervos in compartiment. Acolo, o doamna. Inainte sa se aseze pe locul lui, se duce si deschide mai larg geamul deja deschis. Doamna - proteste! „E curent!" P: „E, nu-i chiar asa!" D: „Se duce caldura dinauntru!" P: „Nu patiti nimic!" D: „Domnule, e vorba de cei 7 ani de-acasa! Nu vedeti ca e frig afara?" Porcusorul se ridica si inchide furios geamul: „Na! Acuma-i mai cald afara?".

Recitati din versurile unui cintec de Shakira.

A.A.: Orice militar din Columbia, dar si din Romania, stie ca versurile nu se recita, se cinta.

C.T.: Mai greu... Singurele versuri care imi vin in minte cind e vorba de Shakira sint ceva mai lipsite de rima. Si nu sint tocmai de-ale ei, mai degraba despre ea. Stii, la primul meci al lui Poli de dupa concertul ei de la Timisoara, a cam fost dezmierdata de „druckeri" cind au vazut cum arata gazonul de pe Paltinisanu...

Cum e vremea astazi?

A.A.: La fel ca ieri. Ca omul: dupa cum bate vintul.

C.T.: Cu soare, cer, nori si umiditate oarecare, ca de obicei. Dupa ce reteta, vedem imediat...

Veti avea rubrica privind radarele in tara? De ce?

A.A.: Pentru ca sintem oameni cu radare de mina, deci ne permitem.

C.T.: Pe mine ma enerveaza chestia asta cu radarul. Atentie, pe strazile cutare, aveti grija ca... Grija trebuie sa ai tot timpul. Nu numai cind auzi ca te pindeste radarul... Eu nu o sa anunt nici un radar, na!

Cine sint eroii vostri din viata de fiecare zi?

A.A.: Oamenii obisnuiti. Ei se lupta cu viata de zi cu zi.

C.T.: Cei care mai stiu ce inseamna onoarea, demnitatea. Si care au si „tupeul" sa se comporte ca atare. Nu prea e inghesuiala, ce-i drept...

Care sint reperele voastre morale? De ce?

A.A.: Sint cam multe si stiu ca spatiul tipografic este limitat.

C.T.: Imi place mult vorba aia „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". Plus ca, pentru mine, mai atirna greu doua notiuni: demnitate si familie. Sint foarte „incapatoare"... In registrul asta ma simt eu cel mai impacat.