Vazand ca provocarile din discursuri si interviuri la adresa Bucurestiului nu prind, comunistii de la Chisinau au trecut la metode mai brutale. Astfel, in cursul zilei de ieri, Nicolae Dabija si Anatol Petrenco, liderul miscarii Actiunea Europeana (A
Vazand ca provocarile din discursuri si interviuri la adresa Bucurestiului nu prind, comunistii de la Chisinau au trecut la metode mai brutale. Astfel, in cursul zilei de ieri, Nicolae Dabija si Anatol Petrenco, liderul miscarii Actiunea Europeana (AE), au fost acuzati de organizare si participare la o manifestare publica neautorizata. Cei doi au organizat duminica un discurs la sediul Uniunii Scriitorilor despre "Basarabia - 89 de ani de la Unirea cu Romania". Ulterior, au fost depuse coroane de flori la monumentul lui Stefan cel Mare din Chisinau. Tot ieri, conducerea Partidului Liberal din Republica Moldova a fost retinuta la Chisinau, in timpul unei manifestatii de celebrare a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, informeaza Mediafax. Politia a impiedicat desfasurarea actiunii de protest, motivand ca nu era autorizata. Printre cei retinuti se numara Dorin Chirtoaca, candidatul PL la alegerile locale din 3 iunie, reporterul si cameramanul PRO TV Chisinau, care filmau actiunea Partidului Liberal si opt membri ai organizatiei neguvernamentale Hyde Park din Chisinau. Trei dintre membrii ONG-ului au fost trimisi in judecata. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.