Previziunile SIF-urilor pentru acest an sint destul de sumbre. De fapt, dintre cele 5 SIF-uri, doar SIF Muntenia si-a bugetat pentru 2007 un profit in usoara crestere fata de anul trecut. In rest, trei societati de investitii au mizat pe cistiguri in
Previziunile SIF-urilor pentru acest an sint destul de sumbre. De fapt, dintre cele 5 SIF-uri, doar SIF Muntenia si-a bugetat pentru 2007 un profit in usoara crestere fata de anul trecut. In rest, trei societati de investitii au mizat pe cistiguri in scadere la finele acestui an. SIF Transilvania estimeaza un profit net cu 15% mai mic, iar SIF Banat Crisana si-a bugetat un cistig cu 14% mai redus. Deocamdata, SIF Oltenia nu a comunicat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2007.

La SIF Moldova se are in vedere continuarea achizitionarii de actiuni de pe piata bursiera, pentru care se vor investi 70 de milioane de lei.

SIF Transilvania mizeaza pe fuziune

In schimb, SIF Transilvania vrea restructurarea portofoliului cu 50 de societati si fuziunea prin absorbtie a companiilor din turism. Un alt obiectiv este dublarea capitalului social, fiind singura dintre SIF-uri care a propus acordarea de actiuni gratuite. In ceea ce priveste SIF Muntenia, conducerea acesteia anunta continuarea investitiilor atit in Romania, cit si in strainatate si are in vedere obligatiunile lansate pe pietele internationale. Un alt punct important din programul SIF Muntenia se refera la protejarea si la gestionarea cu maxima eficienta a detinerii de la BCR si intrarea societatii pe piata fondurilor de pensii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.