"Pozitia geografica centrala si numarul mare de retaileri IT si de bunuri electronice de consum sunt alte doua motive importante pentru care Eco Tic a ales Brasovul", a explicat Negoita. "Proiectul va dura de la trei pana la sase luni, iar in aceasta
"Pozitia geografica centrala si numarul mare de retaileri IT si de bunuri electronice de consum sunt alte doua motive importante pentru care Eco Tic a ales Brasovul", a explicat Negoita. "Proiectul va dura de la trei pana la sase luni, iar in aceasta periada vom putea observa pe viu cum va functiona tot ciclul colectarii si reconditionarii la nivel local", a adaugat presedintele Eco Tic.
Ca peste tot in Romania, si la Brasov, cea mai importanta si mai dificila componenta a actiunii organizatiei colective va fi informarea si educarea populatiei, schimbarea mentalitatii cum ca se poate arunca orice si oriunde. De asemenea, municipalitatea trebuie sa organizeze si sa opereze prin mijloace proprii, locale, puncte de colectare. Aceste entitati vor fi in legatura stransa cu organizatiile colective, a precizat Negoita.
Taxa vizibila nu va varia in functie de produs si de pretul de piata al acestuia, ci a fost stabilita la 7 lei. Este esential de mentionat ca taxa vizibila, in final, incumba cetateanului. Fluxul acesteia incepe de la cumparator, este transmisa retailerului, acesta o retransmite producatorului care o cedeaza spre gestiune organizatiei colective. In fine, taxa va ajunge la colector si, ulterior, la reciclator, a explicat Negoita. "Nu putem spune ca e vorba de o scumpire, ci de o plata minima care acopera obligatia noastra europeana de a recicla deseurile solide".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.