Selectionerul a inchis antrenamentul, a anulat conferinta si interviurile, dupa ce suporterii si citiva jurnalisti au spionat schemele jucate pe stadionul care si-a obtinut renumele din cauza jocului dur al plaiesilor lui Pinalti in Liga I.

Nationala de fotbal a Romaniei a obtinut un rezultat istoric in Olanda in preliminariile Euro 2008 si are in aceasta seara ocazia sa-si imbunatateasca golaverajul, adversara fiind modesta selectionata a Luxemburgului. In cele doua confruntari directe, tricolorii au cistigat cu 7-0 si 4-0, insa acest lucru nu pare sa-l impresioneze pe Victor Piturca, selectionerul luind in calcul si faptul ca Olanda abia i-a batut cu 1-0, iar in palmaresul oaspetilor troneaza si un rezultat exceptional, victoria cu 1-0 in fata Cehiei. Pornind de la aceste considerente, Piturca s-a adaptat la renumele stadionului din Piatra Neamt, botezat „Kosovo" din cauza atacurilor dure ale gazdelor tolerate de arbitri. Deranjat de faptul ca a fost spionat de presa si de fani marti seara, selectionerul a ferecat ieri antrenamentul si a anulat interviurile si conferinta de presa. Mai ospitaliere s-au dovedit autoritatile locale, care i-au primit cu piine si sare pe unii dintre cei mai bogati locuitori ai Europei.

Rat, dorit de Newcastle

Inflexibilitatea lui Piturca pare sa-i fi motivat suplimentar pe jucatori, Gabi Tamas declarind ca „sintem obligati sa uitam cit mai repede acea remiza, pentru a ne indrepta atentia asupra meciului cu Luxemburg, care cred eu ca este la fel de important ca si cel de simbata. Nu trebuie sa mai gresim pina la finalul campaniei de calificare, daca vrem sa ajungem sa jucam iarasi la Europene". O motivatie in plus ar fi avut si accidentatul Razvan Rat, care i-a impresionat pe scouterii de la Newcastle, veniti la meciul cu Olanda pentru un transfer al lui Emanuleson la finalul sezonului.

Nasu’, lux si piosenie

Plimbat cu caleasca anul trecut la Piatra Neamt, Mircea Sandu vrea sa aiba tot confortul si de aceasta data, astfel ca si-a rezervat un apartament de cinci stele. Presedintele Ceahlaului, Viorel Mestecaneanu, a declarat pentru NewsIn ca va incerca sa-l convinga pe seful FRF sa-i duca pe tricolori intr-o plimbare la Manastirea Pingarati. „Acolo exista o icoana facatoare de minuni, la care Mircea Sandu s-a rugat pentru sanatatea familiei si calificarea nationalei la turneul final al Euro 2008", a dezvaluit oficialul nemtean.

Din cauza interesului exagerat al fanilor, meciul va fi securizat cu 500 de jandarmi, in timp ce arena va fi supravegheata de 20 de camere video.

In alte meciuri din grupa, Bulgaria primeste vizita Albaniei, in timp ce Van Basten a remaniat serios lotul in vederea meciului cu Slovenia, unde o victorie este cruciala pentru mentinerea pe primul loc in grupa si aplanarea criticilor din presa dupa remiza cu Romania.