Selectionerul a decis sa inchida portile la antrenamentul de ieri al "tricolorilor", desi anuntase ca ultimele 15 minute vor fi deschise. De asemenea, Piturca a anulat conferinta de presa si interviurile cu jucatorii, fiind deranjat de faptul ca,
Selectionerul a decis sa inchida portile la antrenamentul de ieri al "tricolorilor", desi anuntase ca ultimele 15 minute vor fi deschise. De asemenea, Piturca a anulat conferinta de presa si interviurile cu jucatorii, fiind deranjat de faptul ca, la antrenamentul inchis de luni seara, cativa suporteri au urmarit schemele de joc, iar cativa jurnalisti au facut poze si au spionat sedinta de pregatire.
Punctul smuls in Olanda la sfarsitul saptamanii trecute a creat o atmosfera de sarbatoare in jurul Nationalei, asteptata si incurajata de mii de fani la Piatra Neamt. Daca in prima zi suporterii au putut urmari din tribune antrenamentul
"tricolorilor", Piturca a revenit ieri la stilu-i caracteristic si a inchis sedinta de pregatire. Totusi, selectionerul a fost destul de relaxat la antrenament, permitandu-si chiar un pariu cu Lobont, castigatorul urmand sa fie cel care inscrie de pe linia de fund. Lobont a cerut sampanie in caz ca va castiga, dar selectionerul a refuzat, dorind ca pariul sa se faca pe apa minerala. Cum nici unul nu a nimerit tinta, nu a existat un invingator. In ceea ce priveste echipa pentru meciul din aceasta seara, Piturca este obligat sa faca doua schimbari, in conditiile in care Rat, accidentat, si Codrea, suspendat, au parasit lotul dupa meciul de la Rotterdam. Selectionerul n-a convocat nici un alt jucator, urmand ca Rat sa fie inlocuit de St. Radu (fundas central la Dinamo, dar folosit pe stanga si in Olanda, dupa iesirea jucatorului de la Sahtar) sau de Pulhac, in timp ce Codrea ii va lasa locul lui Rosu, titular in primele meciuri de calificare, dar care a fost doar rezerva la Rotterdam din cauza ca nu prea evolueaza la Huelva, echipa sa de club. In afara de aceste modificari, Piturca a lasat de inteles ca, data fiind conditia modesta a adversarului, ar putea incerca si alte variante, nefiind exclus ca Zicu sa apara in banda dreapta, in locul lui Nicolita, iar D. Niculae sau Mazilu sa ii ia locul lui Marica. Chiar si asa, Piturca nu are chef de glume, mai ales ca Luxemburgul a pierdut la limita, 0-1, atat cu Olanda, cat si cu Bulgaria, iar golaverajul ar putea conta la finalul preliminariilor. Daca fotbalistii n-au vorbit ieri, Codrea, ajuns la Timisoara pentru a-si vizita familia, a declarat ca, in meciul cu Luxemburg, coechipierii sai trebuie sa fie foarte concentrati, chiar daca adversarul este unul mai slab cotat. "Ne propunem trei puncte in meciul cu Luxemburg, care nu mai e ce a fost acum cativa ani. Va fi un meci foarte greu, pe care trebuie sa-l tratam serios, mai ales ca exista pericolul sa nu fim foarte concentrati", a spus Codrea. De asemenea, Tamas a spus pentru "NewsIn" ca "tricolorii" trebuie sa uite cat mai repede rezultatul bun din meciul cu Olanda si sa se concentreze asupra partidei cu Luxemburg. "Avem in fata un plus la capitolul moral, dupa rezultatul din Olanda. Suntem obligati sa uitam cat mai repede acea remiza, pentru a ne indrepta atentia asupra meciului urmator, cu Luxemburg, care este la fel de important ca si cel de sambata. Nu trebuie sa mai gresim pana la finalul campaniei de calificare, daca vrem sa ajungem sa jucam iar la Europene", a declarat Tamas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.