Pentru a declansa greva generala, sindicatul Solidaritatea are nevoie de 4.000 de semnaturi de sustinere, respectiv cel putin jumatate plus unu din numarul de membri, dupa care pot notifica patronatul privind declansarea grevei generale. "Daca ar fi
Pentru a declansa greva generala, sindicatul Solidaritatea are nevoie de 4.000 de semnaturi de sustinere, respectiv cel putin jumatate plus unu din numarul de membri, dupa care pot notifica patronatul privind declansarea grevei generale. "Daca ar fi sa fie o greva, ar trebui sa fie macar 5.000 de oameni implicati, pentru ca o greva cu numai trei - patru mii de oameni ar putea doar sa le incurce putin situatia. La inceputul saptamanii viitoare, ar putea fi declansata greva generala", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului "Solidaritatea".
Pana acum, sindicatul are 3.000 de semnaturi. Sindicatul Solidaritatea a cerut administratiei o crestere a salariului cu 25% sau cu 100 de euro lunar in cazul fiecarei retributii de baza. Restul sindicatelor de pe platforma siderurgica au acceptat deja propunerea patronatului de majorare salariala cu 12% incepand cu 1 ianuarie 2007. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.