Huidu si Gainusa au fost sanctionati de CNA pentru ca au ris de un reporter homosexual.

Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat ieri „Cronica Circotasilor" de la Prima TV, dupa ce prezentatorii Mihai Gainusa si Serban Huidu (foto) l-au luat in tirul ironiilor pe colegul din Pache Protopopescu, Mircea Solcanu. Acesta a recunoscut ca este homosexual, in direct la Acasa TV, iar inregistrarea declaratiei a fost preluata si comentata de circotasi, in doua editii ale emisiunii lor, din 14 si 21 martie. „Mi s-a parut inacceptabil cum si-au batut joc de o orientare sexuala in acest fel, cu atit mai mult cu cit e vorba despre un coleg de breasla. Si in doua emisiuni", a explicat presedintele CNA, Ralu Filip, pentru „Cotidianul".

Serban Huidu a declarat ca vor contesta decizia CNA, mai ales ca nu au primit nici o plingere de la Consiliul National de Combaterea Discriminarii. „Noi nu am ris de orientarea lui sexuala. Nu am facut decit sa amendam bravada domnului respectiv. Daca am fi spus ca homosexualitatea e ceva rau si daunator, as fi inteles sa fiu sanctionat", a spus Huidu.

Asztalos Csaba, presedintele CNCD, spune ca nu a vazut emisiunea si nu a facut nici o plingere in aceasta privinta, dar CNA are competenta de a amenda discriminarea din audiovizual.