O parte dintre fostii proprietari de case nationalizate vor primi pina la 3% din titlurile companiei de transport al energiei electrice.

Pina la jumatatea lunii mai, proprietarii caselor nationalizate care au optat pentru despagubi
O parte dintre fostii proprietari de case nationalizate vor primi pina la 3% din titlurile companiei de transport al energiei electrice.

Pina la jumatatea lunii mai, proprietarii caselor nationalizate care au optat pentru despagubirea sub forma de actiuni vor primi titluri Transelectrica, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian. In acest fel, aproximativ o mie de persoane ale caror case au fost darimate vor primi, in total, pina la 3% dintre actiunile aflate in portofoliul Transelectrica. "Titlurile pe care le vor primi vechii proprietari nu vor face parte din pachetul listat la bursa. Va fi un pachet separat", a mai spus Vosganian. Actiunile vor fi calculate la o valoare medie de tranzactionare din ultimele sase luni. Calculul se va face in urma unor evaluari realizate de specialisti angajati de Ministerul Economiei. Persoanele care vor fi despagubite vor primi, in prima faza, un document care sa contina valoarea estimata a proprietatii. Pe baza acestui document, despagubitii vor primi actiuni Transelectrica echivalente cu valoarea locuintei. O parte dintre vechii proprietari au optat si pentru titluri Transgaz, insa, pentru ca societatea nu este listata la bursa, nu pot primi inca actiunile.

Guvernul nu renunta la taxa auto

Guvernul va mentine taxa auto, pentru ca aceasta va contribui la dezvoltarea industriei auto din Romania si la innoirea parcului, cel mai vechi din Europa, insa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a nu ajunge la Curtea Europeana de Justitie, a mai spus Vosganian. El a adaugat ca, potrivit strategiei guvernamentale, industria auto din Romania va inregistra in 2011 o cifra de afaceri de peste 20 de miliarde de euro, de trei ori mai mult decit in prezent, va produce circa 600.000 de autovehicule, fata de 200.000 anul trecut, si va avea circa 300.000 de angajati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.