Unul dintre cei mai bogati oameni ai Japoniei a daruit opt vile de zeci de milioane de dolari saracilor, intr-un gest demn de excentricul personaj Willy Wonka (Charlie si Fabrica de Ciocolata). Casele de lux sunt situate intr-o zona rezidentiala exclusivista din Hawaii.
Toti cei care au primit case sunt bastinasi. Daca acestia sunt in al noualea cer, nu acelasi lucru se poate spune despre bogatii lor vecini.
Miliardarul Genshiro Kawamoto, in varsta de 75 de ani, si-a facut averea din afaceri imobiliare, iar imperiul sau detine proprietati de la Tokyo si pana in California. Recent, el s-a lovit de un val de critici pentru ca evacuase mai multi locatari dintr-o cladire pe care tocmai o cumparase, insa acum, se pare ca Genshiro Kawamoto are remuscari. El a daruit opt case care sunt situate in zona exclusivista Kahala, din Oahu, cea de-a treia insula ca marime din Hawaii, cerandu-le in schimb locatarilor sa plateasca o suma simbolica, de cateva sute de dolari, care reprezinta plata utilitatilor. "Pentru mine, astia sunt bani de buzunar, insa ei vor sta de acum in Rai" a explicat el reporterilor, adaugand ca i-a ales pe fericitii beneficiari dintre trei mii de hawaieni care i-au scris de-a lungul timpului cerandu-i ajutor.
Printre cei alesi se numara si Dorie-Ann Kahale care are cinci fete si care s-a trezit dintr-un azil de saraci intr-o vila cu coloane si scari de marmura, parcare si bai de portelan, care are 603 metri patrati. Familia va putea locui aici zece ani insa va trebui sa plateasca facturile la apa si electricitate. De asemenea, toti cei care s-au mutat "in casa noua", vor primi ca ajutor o mie de dolari "Sunt socata...sunt coplesita, nu pot zice nimic. De la cutia de chibrituri de unde stateam si pana aici... nu exista comparatie", a declarat Dorie-Ann Kahale, care nu-si poate stapani lacrimile. Noua casa a Doriei Ann valoreaza peste cinci milioane de dolari, care este un pret modest fata de celelalte case de pe Kahala Avenue. Dorie-Ann a ramas fara casa acum doi ani, dupa ce chiria casei unde statea a crescut si ea nu si-a mai putut permite sa plateasca din salariul pe care il avea la o companie locala de telefonie.
Vecinii noilor mutati, care au platit milioane de dolari ca sa locuiasca in cosmopolita zona Kahala, l-au acuzat pe Kawamoto ca incearca prin acest gest sa scada valoarea proprietatilor din zona, astfel incat, dupa ceva vreme, el sa le poata cumpara la un pret mult mai mic. "Toata lumea ii prezinta omagiile insa, in realitate, el este adevarata problema", s-a plans miltimilionarul Mark Blackburn, care locuieste la doar cateva case de Dorie-Ann Kahale. Lyn Worley, secretara la o scoala, care a primit si ea o cheie din partea miliardarului, a declarat ca spera ca vecinii sai sa ajunga sa-i accepte, Ea a fost evacuata din casa anterioara, dupa ce ii expirase contractul de inchiriere. Lyn a povestit cum intr-o zi a primit o scrisoare de la Kawamoto, in care se spunea ca "te-am ales pe tine si pe familia ta dintre foarte multi oameni... sper ca fiecare dintre copiii tai sa devina matur si intr-o zi sa aiba ambitia de a ajunge cu adevarat cineva!" Deosebit de impresionata, Worley a povestit ca "m-am rugat atat de tare si i-am cerut lui Dumnezeu un semn, incat el s-a indurat de mine. Intr-adevar, mi-a dat un semn".