Bela si Martha Karolyi au primit ieri, in cadrul unei ceremonii petrecute la Vila Lac 1, trofeul "Antrenori de Legenda".

Mariana Bitang i-a furat Andreei Marin rolul de ,,zina a surprizelor’’ si i-a adus din nou fata-n fata, dupa 30 de ani, pe sotii Martha si Bela Karolyi cu trei dintre fostele lor eleve: Marilena Vladarau, Georgeta Gabor si Luminita Milea. Intilnirea a avut loc la fosta casa a cuplului Ceausescu, Vila Lac 1, unde celor doi antrenori li s-a inminat trofeul ,,Antrenori de legenda’’. ,,Daca pe Nadia Comaneci sau pe Anca Grigoras le-am mai intilnit la diferite competitii de gimnastica, pe cele trei fete nu le-am mai vazut de 30 de ani. Aceste surprize placute ma fac sa ma gindesc la zilele de altadata’’, a spus Bela Karolyi. Cea mai emotionata de revederea fostilor antrenori a fost Luminita Milea, care, cu lacrimi in ochi, s-a aruncat in bratele celor doi.

S-a rasucit Ceausescu in mormint

Vizita in Bucuresti i-a oferit antrenorului Bela Karolyi ocazia de a petrece 24 de ore in casa fostului dictator, Nicolae Ceausescu, inaccesibila pe vremuri. ,,Cind am primit telefonul de la Tavi (n.r. Octavian Bellu) mi-am zis ca e jale, e de rau. Dar nu a fost asa. Surprizele s-au tinut lant inca de la intrarea in Bucuresti. Cind am trecut de Arcul de Triumf, mi-am zis: Hopa, intram in zona barosanilor. A urmat o alta surpriza cind masina s-a oprit in fata casei celui mai mare barosan. Aici am fost intimpinati de Tavi, care ne-a imbratisat si ne-a oferit un paharel de palinca. Inceputul a fost bun. A aparut Mariana- Vrajitoarea, cum o alintam eu. Ea ne-a plimbat prin apartamentele vaste ale fostului presedinte. Cind am ajuns in dreptul unei camere, Mariana ne-a spus ca acolo vom dormi. Era chiar dormitorul personal al lui Ceausescu. Cind m-am pus in pat imi spuneam: Tataie (n.r. Nicolae Ceausescu) cred ca te rasucesti in mormint cind vezi cine doarme in patul tau. Nu am fost prieteni prea buni’’, a povestit Bela.

Antrenorii au fata de peste

Desi a ocolit intrebarile legate de gimnastica feminina romaneasca, spunind ca nu e la curent cu acest subiect, Bela Karolyi nu a ezitat sa ii eticheteze pe tehnicienii de-acum din gimnastica mondiala:,,M-am uitat si eu la televizor la competitiile acestea de la Paris si Cottbus. Ma uitam la antrenori, la mimica pe care o au cind elevele lor lucreaza pe aparate. Parca au fata de peste congelat. Gimnastele la fel, zici ca sint amenintate cu moartea. Unde este placerea de altadata? Pentru noi, fiecare concurs reprezenta o sarbatoare’’, a spus Bela care s-a revazut, ieri, cu Ilie Nastase, Iolanda Balas, Maria Simionescu- ,,pe care o pot numi mama gimnasticii feminine romanesti’’-, dar si pe fosta sa eleva de la lotul de handbal junioare, Elena Frincu.

Nadia-Karolyi, o combinatie reusita

Nadia a dezvaluit ca, in momentul in care au ramas in Statele Unite, sotii Martha si Bela Karolyi i-au propus si ei sa ii urmeze. "Mi-au propus sa ramin cu ei in SUA, dar nu am vrut. Ei ne-au fost ca niste parinti, ne-au aparat de tot ce era in jur. Au fost momente grele. Acum ca adult privesc lucrurile cu totul diferit fata de cum vedeam in copilarie. Cred ca am avut noroc sa fac gimnastica in perioada in care ei au antrenat. A fost o combinatie fericita", a spus Nadia.