La 18 ani, Konstantinos Passaris dezerta din armata. La 21 de ani, a tras intr-un politist care-l urmarea, fapta pentru care a facut puscarie pana in 1999. Tatal sau, Evanghelos, a fost arestat in luna august a anului 2000 pentru ca lucra pentru o b
La 18 ani, Konstantinos Passaris dezerta din armata. La 21 de ani, a tras intr-un politist care-l urmarea, fapta pentru care a facut puscarie pana in 1999. Tatal sau, Evanghelos, a fost arestat in luna august a anului 2000 pentru ca lucra pentru o banda de raketi condusa, la un moment dat, de Costas Nastopoulis. Acesta a fost condamnat ulterior pe viata pentru omor, ispasindu-si pedeapsa in aceeasi inchisoare Koridallos in care a stat si Kostas Passaris.

Razbunare pentru complicii sai romani, ucisi de politistii greci
Pe 23 februarie 2000, un barbat ameninta cu un pistol mai multi politisti, fiind impuscat mortal de acestia. Pistolarul a fost identificat ca fiind Nicolae Gorea, de 29 de ani, cetatean roman, membru al unei bande implicate in schimbul de focuri din ziua de 19 a aceleiasi luni in Piata Vathi din capitala Greciei, Atena. Atunci, politistii au oprit un BMW negru pentru verificari. Soferul masinii, ce s-a dovedit a fi furata, a intors brusc autoturismul, moment in care s-a declansat conflictul armat intre politisti si ocupantii B MW-ului. Compatriotul lui Gorea, Vasile Ion, de 20 de ani, a fost impuscat mortal de politisti in acel schimb de focuri. Al treilea membru al bandei, Costas Passaris, de 25 de ani, a fost arestat tot pe data de 23 (ziua mortii lui Gorea) in Piata Ameriks din Atena, avand asupra sa un pistol si o grenada de mana. Despre al patrulea membru al bandei Politia nu aflase decat ca este tot roman si este cunoscut sub numele de Vasile. In schimbul de focuri din Piata Vathi au fost raniti trei politisti. Gorea a fost prins din intamplare pe strada, avand asupra sa un pasaport polonez apartinand unui anume Adam Petric, o arma AK-47, o pusca mitraliera MP-5, o suma mare de bani si instrumente pentru cantarirea drogurilor. Conform cercetarilor, Passaris si Gorea s-au intalnit in timp ce ispaseau pedepse la Centrul de Reeducare a Minorilor Cassaveteia. Gorea a fost expulzat, in noiembrie 1999, in Romania, dar s-a strecurat inapoi, la numai cateva zile, intalnindu-se cu Passaris, eliberat pe 4 decembrie 1999. Acestia au recrutat alti doi romani, respectiv Vasile Ion si acel „Vasile“. Dupa ce si-au procurat un intreg arsenal de arme, cei patru „muschetari“ au inceput o adevarata „cruciada a crimei“ desfasurata intre 31 ianuarie si 17 februarie 2000. Se crede ca cei patru au jefuit hotelurile Athens Acropol si Dorian Inn. din Piata Omonia, o agentie de turism din districtul Metaxourgeio si... o casa de schimb valutar de pe strada Pireos. De la aceasta din urma au furat 13 milioane de drahme, respectiv peste 36.000 de dolari.

Scapat din puscarie de mafioti
Pe 16 februarie 2001, anul dublului asasinat din Bucuresti, cand a fost transportat de la Penitenciarul Koridallos la Spitalul Central din Atena pentru a fi consultat pentru o falsa epilepsie, un complice l-a „inzestrat“ cu o arma (un pistol de 5,45 mm folosit rar in Grecia, in Thessalonic), cu toate ca era pazit de doi politisti si un gardian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.