Compania Nokia va investi 60 de milioane de euro pentru constructia unei fabrici de telefoane mobile la Cluj. Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta primavara, iar responsabilii Nokia estimeaza ca productia va putea incepe in prima jumatate a anului viitor.

„Va trebui sa avem in vedere lucrarile de extindere a aeroportului din Cluj, in asa fel incit operatiunile de aprovizionare si de export pentru produsele ce vor fi realizate la Cluj sa se desfasoare in bune conditii. Nokia desfasoara activitati pe toate continentele si trebuie sa aiba posibilitatea sa se aprovizioneze si sa-si trimita produsele", a spus ieri premierul Calin Popescu Tariceanu, la semnarea contractului de asociere intre Nokia si Consiliul Judetean Cluj.

Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pina la sfirsitul acestui an. „Nokia va asigura o buna disponibilitate a produselor sale si livrari optime catre pietele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa", a spus Raimo Puntala, Senior Vice President Nokia. (M.R.)