Fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu a transmis o scrisoare Biroului Politic Central al PNL prin care anunta ca s-a autosuspendat din partid pentru a-si exercita mandatul la SECI, au declarat ieri surse liberale, citate de Mediafax. "Sub
Fostul ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu a transmis o scrisoare Biroului Politic Central al PNL prin care anunta ca s-a autosuspendat din partid pentru a-si exercita mandatul la SECI, au declarat ieri surse liberale, citate de Mediafax. "Subsemnatul Mihai Razvan Ungureanu va vog sa luati act de cererea de autosuspendare din calitatea de membru PNL, potrivit articolul 16, alin. 2 din Statutul PNL, pe perioada exercitarii mandatului meu la SECI, calitatea de diplomat fiind incompatibila cu cea de membru de partid", se arata in scrisoarea adresata de fostul ministru de Externe colegilor liberali.
Cererea este datata 14 martie si a fost inregistrata la Secretariatul general PNL in data de 19 martie. Purtatorul de cuvant al MAE Corina Vintan a precizat, ieri, ca fostul ministru de Externe Razvan Ungureanu este angajat al MAE, cu rang de secretar unu, dar, desi postul sau de reprezentant al Romaniei la SECI a fost reactivat odata cu demisia sa de la minister, el intentioneaza sa-si numeasca un succesor pentru aceasta functie.
Vintan mai preciza ca fostul ministru era in concediu. In ceea ce priveste informatiile referitoare la majorarea salariului reprezentantului Romaniei la SECI, Vintan a explicat ca, de fapt, s-a revenit la situatia din 2003. Astfel, postul va beneficia de un salariu de 5280 de euro, postul fiind asimilat unei functii de conducere intr-o organizatie internationala, deci salarizarea este superioara veniturilor celorlalti ambasadori romani.n (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.