Presedintele trustului de presa Gazeta, Liviu Man, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca publicatia "Evenimentul zilei" a facut presiuni asupra judecatorilor prin materialele publicate despre ancheta DIICOT in dosarul "Gazeta", in care
Presedintele trustului de presa Gazeta, Liviu Man, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca publicatia "Evenimentul zilei" a facut presiuni asupra judecatorilor prin materialele publicate despre ancheta DIICOT in dosarul "Gazeta", in care este inculpat.
"Tot timpul in <<Evenimentul zilei>>, sub semnatura distinsului ziarist Mihai Soica, au aparut lucruri din dosar la care avocatii mei nu aveau acces. Conform noii legi, urmarirea penala, dupa ce este anuntata, este secreta", a afirmat Liviu Man. Totodata, referitor la articolele acuzatoare aparute in publicatia amintita, Liviu Man a spus ca "Prin aparitia in mass-media a acestor acuzatii se pune o presiune intolerabila asupra judecatorilor, iar acesta este un exemplu tipic de a presa justitia". Liviu Man l-a acuzat pe jurnalistul "Evenimentului zilei" Mihai Soica de publicarea unor "cearsafuri de interceptari telefonice" chiar in timpul urmaririi penale inainte de trimiterea dosarului la instanta. Presedintele trustului "Gazeta" a recunoscut, in acelasi timp, ca, de-a lungul timpului, nu a avut o relatie buna cu jurnalistul Soica. Ca raspuns la acuzatiile aduse publicatiei pe care o conduce, redactorul-sef, Razvan Ionescu, a spus ca ziarul pe care-l conduce poate influenta magistratii doar daca aduce informatii noi pentru dosar. Conducerea "Evenimentului zilei" respinge acuzatiile aduse lui Mihai Soica, in timp ce jurnalistul a spus ca nu si-a facut decat datoria. Presedintele trustului Gazeta, Liviu Man, a fost arestat preventiv in 30 octombrie 2006 si eliberat la sfarsitul saptamanii trecute. El a fost trimis in judecata, alaturi de alte opt persoane din conducerea manageriala si editoriala a trustului Gazeta, de procurorii DIICOT, in data de 19 ianuarie 2006. Cele noua persoane sunt acuzate de santaj in forma calificata si constituirea unui grup infractional. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.