La 89 de ani de la Actul Unirii Basarabiei cu tara si la 15 ani de la Drumul Crucii Chisinau, Statuia lui Stefan cel Mare-Bucuresti, Dealul Patriarhiei, Seniorii Ligii Studentilor si Asociatia Civic Media organizeaza cu sprijinul conducerii Universit
La 89 de ani de la Actul Unirii Basarabiei cu tara si la 15 ani de la Drumul Crucii Chisinau, Statuia lui Stefan cel Mare-Bucuresti, Dealul Patriarhiei, Seniorii Ligii Studentilor si Asociatia Civic Media organizeaza cu sprijinul conducerii Universitatii din Bucuresti conferinta publica "BASARABIA ACUM - Situatia relatiilor romano-romane la 89 de ani de la Actul Unirii". Cu incepere de la orele 17.00, in Sala Senatului a Palatului Facultatii de Drept, profesorul Dinu C. Giurescu va patrona dezbaterea unde sunt invitati in mod special reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane si ai Presedintiei Romaniei, academicieni, profesori universitari, istorici, studenti, jurnalisti, parlamentari, oficiali ai Ministerelor de Interne, Externe si Integrarii. Invitatul de onoare al intalnirii este Alexandru Lesco, fost prizonier in Transnistria timp de 12 ani, care va vorbi despre detinutii politic romani de la Tiraspol, Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa, ce trebuie eliberati anul acesta, dupa 15 ani de temnita. In cadrul dezbaterii vor fi analizate si ultimile provocari agresive ale politicii strategice rusesti de la Est de Prut si vor fi oferite mai multe solutii pentru facilitarea redobandirii cetateniei romane si a vizelor basarabenilor si bucovinenilor, in contextul accederii Romaniei in Uniunea Europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.