Incepand de anul acesta, Premiile Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT) - sectia romana nu vor mai fi acordate in cadrul Galei UNITER. Ion Caramitru, presedintele Uniunii Teatrale, care spusese de mai multe ori, anterior, ca premiil
Incepand de anul acesta, Premiile Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (AICT) - sectia romana nu vor mai fi acordate in cadrul Galei UNITER. Ion Caramitru, presedintele Uniunii Teatrale, care spusese de mai multe ori, anterior, ca premiile AICT ar trebui acordate intr-un alt cadru, nu la Gala, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca "AICT nu are de ce sa imparta cu altcineva premiile pe care le da. Trebuie sa le dea in alt context", decizia fiind luata dupa ce Ludmila Patlanjoglu, presedinta AICT - sectia romana, a demisionat din Senatul uniunii ca protest fata de nominalizarile la premiile UNITER pentru 2006. "Logic ar fi fost ca doamna Patlanjoglu sa-si dea demisia de la conducerea AICT pentru ca oamenii pe care ii conduce sunt cei care au produs aceste nominalizari", a adaugat Caramitru; juriul de nominalizari la premiile de anul acesta a fost format din cinci critici de teatru - Alina Mang, Oltita Cantec, Iulia Popovici, Adrian Mihalache si Nicolae Prelipceanu -, toti, membri ai AICT. Anul acesta, Gala UNITER va avea loc pe 23 aprilie, la Sibiu, in cadrul Capitalei Culturale Europene. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.