Senatorul democrat Marius Marinescu (foto) a propus, ieri, in cadrul declaratiilor politice, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a investiga cauzele acumularii datoriilor de doua miliarde de euro acumulate de 34 de societati comer
Senatorul democrat Marius Marinescu (foto) a propus, ieri, in cadrul declaratiilor politice, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a investiga cauzele acumularii datoriilor de doua miliarde de euro acumulate de 34 de societati comerciale de stat.
Senatorul a reamintit ca Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta care legifereaza stergerea de la bugetul de stat a datoriilor de doua miliarde de euro a 34 societati comerciale de stat. "De ce Guvernul este nepasator si nu scuteste de datorii cetatenii care au restante la intretinere curent, gaze si nu au bani nici sa-si cumpere medicamente?", s-a intrebat retoric Marinescu. "Este clar ca baietii destepti controleaza o parte a politicului si folosesc autoritatile statului in interes personal", a conchis el. In plus, scutirea de la plata obligatiilor fiscale a acestor societati reprezinta o discriminare intre societatile comerciale de stat si cele private", a mai adaugat Marinescu. "Curtea de Conturi, SRI, Procuratura trebuie sa ancheteze modul in care s-au jefuit doua miliarde de euro din aceste societati si sa recupereze banii, sa traga la raspundere pe cei vinovati", a mai cerut senatorul PD. In alta ordine de idei, Marius Marinescu a anuntat ca va depune la Senat o propunere legislativa, sustinuta si de cativa colegi, prin care obliga Guvernul sa achizitioneze 1000 de case mobile, modulare si utilate pentru a asigura sinistratilor un trai decent. Suma necesara acestei achizitii este de 10 milioane de euro, a mai spus el, precizand ca este "de 200 de ori mai mica decat datoriile la bugetul de stat ale celor 34 de societati jefuite de baietii destepti". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.