Cei peste o mie de angajati de la Vatican vor primi fiecare, pe 16 aprilie, cate o prima de 500 de euro din partea Papei Benedict al XVI-lea, cu ocazia celei de a 80-a aniversari a Sanctitatii Sale, a anuntat cardinalul secretar de stat, Tarcisio Ber
Cei peste o mie de angajati de la Vatican vor primi fiecare, pe 16 aprilie, cate o prima de 500 de euro din partea Papei Benedict al XVI-lea, cu ocazia celei de a 80-a aniversari a Sanctitatii Sale, a anuntat cardinalul secretar de stat, Tarcisio Bertone, citat de agentiile de presa.
De asemenea, numarul doi al Vaticanului a precizat duminica, intr-un comunicat de presa, ca ziua de 16 aprilie va fi considerata, in mod exceptional, zi libera pentru intreaga administratie a Sfantului Scaun. Trei zile mai tarziu, cand Benedict al XVI-lea va implini doi ani de pontificat, va fi considerata tot zi nelucratoare in Cetatea Sfanta. Mare amator de muzica, Papa va asista de ziua sa la un concert care-i este dedicat.
Pe timpul pontificatului lui Benedict al XVI-lea, angajatii au mai primit prime: in 2005, cate 500 de euro, cu prilejul alegerii cardinalului Joseph Ratzinger in fruntea Vaticanului si cate 1000 de euro, in perioada dintre moartea fostului Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea si alegerea actualului Papa, cand Sfantul Scaun a fost vacant. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.