Sase tineri, realizatori de documentare cu animale salbatice, se intrec pentru a deveni urmatoarele vedete ale canalului Animal Planet.

Sub numele „Cautari", Discovery a lansat in aprilie anul trecut o emisiune in care telespectatorii erau invitati sa trimita filmele facute de ei in salbaticie. Premiul: un curs intensiv de realizare a documentarelor, sansa de a filma sub indrumarea specialistilor Andrew Barron si Lyndal Davies in rezervatia Shamwari Game, din Africa de Sud, si audienta din 160 de tari pentru productiile lor. Rezultatul, impachetat intr-o emisiune-concurs, va debuta pe micile ecrane pe 8 aprilie, la ora 20.00. Intre timp, televiziunea a inceput deja inscrierile pentru sezonul al doilea.

Inlocuitori pentru primul star

Ceea ce nu stia insa conducerea Animal Planet cind a lansat emisiunea era ca postul va avea mare nevoie de un astfel de documentarist. In septembrie 2006, „vinatorul de crocodili" Steve Irwin a murit intepat de o pisica de mare in timp ce filma un documentar la Marea Bariera de Corali, iar disparitia sa a ridicat intrebari cu privire la existenta unui „mostenitor". Billy Campbell, presedintele retelei Discovery, declara dupa tragicul eveniment ca Steve „a fost probabil primul star adevarat al canalului", dar ca se vor gasi inlocuitori.

Documentare de la Omul-Bursuc&Co.

Televiziunea a cautat in acest sens pina in Australia, Danemarca, India, Mexic, Singapore si Marea Britanie, de unde a ales sase documentaristi amatori. Aaron Dexter, un student australian in virsta de 20 de ani, Bryan Grayson, inginer britanic de aviatie civila in virsta de 47 de ani, cunoscut in plan local sub numele de Omul-Bursuc, Julia Cartwright, din Danemarca, de 23 de ani, care a absolvit Zoologia, indianul Mayur N. Kamath de 28 de ani, mexicanca de aceeasi virsta Karla Mungia Colmenero, membra a International Fund for Animal Welfare, si scriitorul Jin Pyn Lee, in virsta de 30 de ani, din Singapore, sint cei dintre care Animal Planet va alege inlocuitorul lui Steve. Ei au de indeplinit o serie de sarcini dificile, confruntindu-se cu animale imprevizibile si termene-limita stricte. Un juriu international de experti va evalua documentarele finale ale concurentilor, iar competitia va culmina cu un eveniment-gala, in cadrul caruia va fi anuntat numele cistigatorului.