Elevii din liceele bilingve romano-spaniole vor avea acces la universitatile din Spania, potrivit unui Acord intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei din Regatul Spaniei, semnat ieri de ministrul Mihail
Elevii din liceele bilingve romano-spaniole vor avea acces la universitatile din Spania, potrivit unui Acord intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei din Regatul Spaniei, semnat ieri de ministrul Mihail Hardau si ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Juan Pablo Garcia-Berdoy.
Documentul cuprinde conditiile de infiintare si functionare a sectiilor bilingve, precum si organizarea examenului de Bacalaureat, in urma caruia absolventii vor obtine doua diplome, una romaneasca si una spaniola. Potrivit Acordului, partea spaniola va trimite cate 1-3 profesori pentru fiecare sectie bilingva romano-spaniola infiintata in Romania, iar elevii cu rezultate deosebite la invatatura vor putea calatori doua saptamani in Spania sau vor primi premii.
In scolile publice din Spania invata peste 40.000 de elevi romani. Din 1999, sectiile bilingve au functionat in baza prevederilor stipulate in doua programe interguvernamentale succesive. In prezent, in Romania functioneaza sectii bilingve romano-spaniole in noua licee: Liceul Teoretic "Miguel de Cervantes" din Bucuresti, Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" din Bucuresti, Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iasi, Colegiul National "Iulia Hasdeu" din Bucuresti, Liceul Pedagogic din Ploiesti, Colegiul National "Unirea" din Brasov, Colegiul National "Carol I" din Craiova, Liceul Teoretic "Eugen Pora" din Cluj - Napoca si Liceul Teoretic "Jean Louis Calderon" din Timisoara. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.