Cancelarul german Angela Merkel, care asigura presedintia semestriala a UE, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso si presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, au semnat ieri documentul intr-un cadru oficial, la Mu
Cancelarul german Angela Merkel, care asigura presedintia semestriala a UE, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso si presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, au semnat ieri documentul intr-un cadru oficial, la Muzeul de Istorie din Berlin, in prezenta liderilor celor 27 de state ale UE, Romania fiind reprezentata de presedintele Traian Basescu si de sotia acestuia. Declaratia de la Berlin are ca scop relansarea Europei, dupa criza institutionala provocata de respingerea Tratatului constitutional la referendumurile din 2005, din Franta si Olanda, informeaza Mediafax. Documentul saluta succesul celor 50 de ani de pace si democratie in Europa si schiteaza perspectivele de viitor si provocarile Uniunii. De asemenea, declaratia prevede angajamentul statelor membre de a aseza "Europa pe baze comune reinnoite pana la alegerile pentru Parlamentul European, din 2009". Liderii celor 27 de state membre nu au semnat individual documentul, care nu are valoare contractuala. Pe de alta parte, presedintele rus Vladimir Putin a precizat ieri ca tara sa nu va incerca sa adere la UE, dar spera sa dezvolte legaturi cu blocul comunitar. "Nu vom adera la UE si nici nu ne vom angaja in vreo forma de asociere in viitorul previzibil", a scris Putin intr-un articol postat pe site-ul Kremlinului, adaugand ca "interesele Rusiei si ale UE nu coincid intotdeauna". (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.