PSD se leapada acum de medicul Serban Bradisteanu, trimis in judecata pentru coruptie, in pofida tuturor evidentelor.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat simbata ca medicul Serban Bradisteanu a fost exclus din PSD din 2001 pe motiv ca nu si-ar fi achitat cotizatia. El a facut aceasta declaratie in contextul trimiterii in judecata a lui Serban Bradisteanu pentru o mita de patru milioane de euro, primita ca urmare a coordonarii, in 2001, a unei licitatii de achizitie de aparatura medicala pentru sistemul penitenciar. Serban Bradisteanu ne-a declarat ca nu comenteaza spusele lui Diaconescu si a inchis telefonul cind l-am intrebat despre calitatea sa de membru de partid.

Coleg in toata regula

Faptele il contrazic flagrant pe Cristian Diaconescu. Intrat pe listele PSD in Senatul Romaniei, in decembrie 2000, Bradisteanu a ramas membru al partidului cel putin pina in 2004, cit a durat legislatura. Dovada stau cele citeva demersuri pe care acesta le-a avut impreuna cu partidul. Potrivit regulamentului, senatorii pot exercita dreptul de initiativa legislativa individual sau colectiv, prin grupul parlamentar de care apartin. Serban Bradisteanu a fost semnatar la patru initiative legislative colective, dintre care trei alaturi de alti colegi din PSD, iar o a patra semnata de parlamentari din toate partidele.

Scoatem stenograma

O alta dovada ca Bradisteanu era privit ca un membru al PSD este stenograma sedintei Senatului din 28 iunie 2004, in care grupul parlamentar PSD decidea transferul lui Serban Bradisteanu de la Comisia de Sanatate la Comisia de Abuzuri si Combaterea Coruptiei.

De asemenea, din faimoasele stenograme ale PSD, liderii partidului vorbeau despre Bradisteanu ca despre un coleg de-al lor, nicidecum ca despre un fost coleg. Ion Solcanu se arata ingrijorat in 2004 ca Bradisteanu nu mai da pe la sedintele din Senat, pentru ca facea operatii in Statele Unite si nu le era alaturi la voturi importante.

In septembrie 2003, Valer Dorneanu, vicepresedinte al PSD, spunea intr-o declaratie oficiala ca „in interiorul PSD nu s-a discutat in nici un fel despre scandalurile din presa in care sint implicati ministrul Beuran si senatorul Bradisteanu". Era vremea in care Beuran era acuzat de plagiat, iar Bradisteanu, de incompatibilitate. Fostul lider al grupului PSD din Senat in perioada 2000-2004 Ion Solcanu ne-a declarat ferm: „Bradisteanu a fost in grupul parlamentar PSD pina la sfirsitul legislaturii trecute, in 2004". In fata acestor fapte, Cristian Diaconescu si-a mentinut declaratia ca Bradisteanu nu mai e membru PSD din 2001.