Nationala a renascut la Rotterdam si a demonstrat, legat si de ultimele rezultate mari (2-0 cu Cehia - in preliminariile trecute, 1-0 cu Spania - in amical), ca este gata sa revina in lumea buna. Punctul de pe "De Kuip" poate insemna mult mai mult
Nationala a renascut la Rotterdam si a demonstrat, legat si de ultimele rezultate mari (2-0 cu Cehia - in preliminariile trecute, 1-0 cu Spania - in amical), ca este gata sa revina in lumea buna. Punctul de pe "De Kuip" poate insemna mult mai mult decat matematica simpla a clasamentului. Poate insemna un nou start sau nasterea unei noi echipe. De acum, generatia lui Mutu si Chivu poate spune ca si-a luat destinul in propriile maini. "Generatia de aur" e de mult istorie, a venit timpul unei alte Nationale.
"Tricolorii" au avut doua fete la Rotterdam. Prima, care a surprins placut, a fost aratata in prima repriza si in finalul meciului: atac, pressing, ocazii. A doua, care s-a evidentiat doar prin tenacitate, a fost cea din repriza secunda, cand batavii ne-au inghesuit in propriul careu. Daruire, ambitie, tenacitate, suferinta - toate aceste cuvinte sunt meritate de elevii lui Piturca. Mutu a facut de toate, Goian si Tamas au aratat ca se poate si fara Chivu, Radoi si Codrea au blocat culoarele pregatite de Van Basten, Rat a iesit cu umarul rupt, Contra s-a revansat pentru gafa de acum doi ani, iar Lobont a revenit cu succes intre buturi. Apoi, Marica si, dupa schimbare, D. Niculae i-au hartuit pe fundasii adversi, Nicolita a fugit 90 de minute, iar Cocis a aratat ca inteligenta este prezenta si in fotbal. "Tactic, am jucat perfect! Olanda nu si-a creat nici macar o ocazie clara de gol. Evolutia ei nu a fost foarte buna pentru ca am obligat-o sa joace asa", a explicat Piturca egalul reusit de "tricolori". Selectionerul a trecut apoi si la calcule. "Cred ca putem spune, in acest moment, ca am devenit favoriti la primul loc! Avem trei puncte in urma Olandei, dar si un meci mai putin jucat, plus ca returul cu batavii il vom juca pe teren propriu", a spus Piturca. Acesta a mai adaugat ca, prin acest rezultat de egalitate, "tricolorii" au recastigat cele doua puncte pierdute pe teren propriu in fata Bulgariei. "Am reusit ce ne-am propus: sa castigam sau sa obtinem cel putin un egal. Pacat ca n-am inscris, desi am avut cateva oportunitati. Am recastigat cele doua puncte pierdute cu Bulgaria si Romania incepe sa creasca. Speram ca asa sa fie si in continuare, suntem pe un drum ascendent. Regretul pierderii acelor doua puncte va fi pana vom fi calificati. Am pierdut doua puncte uriase. Daca am fi castigat acel meci, eram probabil 90 la suta calificati", a spus Piturca. Selectionerul este de parere ca punctul castigat in Olanda nu poate fi considerat unul istoric, dar spera sa conteze mult in economia clasamentului grupei G: "Nu trebuie sa exageram. Poate daca ar fi fost o victorie, ar fi fost istorica, dar asa, e doar un egal. Daca batem pe Luxemburg, iar apoi castigam ambele meciuri cu Slovenia, din iunie, vom avea un culoar favorabil pentru calificare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.