Macovei ii raspunde lui Marko Bela, ultimul pe lista celor care cer inlocuirea ministrului Justitiei: „Ramin!".

„Decizia mea este sa ramin, iar personal rezist, sint incapatinata si sint puternica. Vreau sa continui atit combaterea coruptiei, cit si sa asigur independenta acelora care lucreaza in aceste dosare", a spus Macovei in cadrul unei dezbateri desfasurate simbata la Tirgu-Mures.

Reactia lui Macovei apare dupa ce contestatarilor sai in fruntea Justitiei li s-a mai adaugat o voce: liderul UDMR, Marko Bela. Acesta a declarat ca este nevoie de un alt om in fruntea ministerului, in conditiile in care in acest domeniu nu s-au luat decit „masuri de suprafata".

Acuzatii la Marko acasa

Ministrul Justitiei a profitat din plin de prezenta sa la Tirgu-Mures si nu a ezitat sa-l atace pe Marko Bela in fieful sau. „Nu comentez afirmatiile dinsului si nu doresc nici sa comentez priceperea dinsului in domeniul justitiei. Eu nu am nici un conflict cu domnul Marko Bela sau cu UDMR. Eu am relatat publicului atitudinea UDMR si a dinsului in raport cu doua momente din lupta impotriva coruptiei, si anume adoptarea declaratiilor de avere si infiintarea Agentiei de Integritate", a subliniat Macovei, reluind astfel criticile la adresa Uniunii, pe care a acuzat-o de nenumarate ori ca nu sprijina masurile anticoruptie.

Parlament fara interceptare Macovei respinge propunerea PSD de infiintare a unei Agentii Nationale de Inregistrare si Interceptare aflate in subordinea Parlamentului. Ministrul Justitiei considera ca „noua autoritate ar putea afecta acest circuit judiciar care trebuie sa existe intre judecator si procuror". „Imaginati-va ce se intimpla daca unii parlamentari au acces chiar la numele celor interceptati. In acest moment nu o vad ca lucru util si care sa creasca eficienta in cercetarea criminalitatii in general", a subliniat aceasta. Discutia pe aceasta tema apare dupa ce, saptamina trecuta, deputatii din Comisia juridica au decis ca interceptarile telefonice se pot face doar cu autorizatie de la judecator, iar PSD a anuntat ca va propune infiintarea unei asemenea agentii.