Sambata seara, poloistii nostri s-au autodepasit si au reusit sa tina in sah campioana olimpica pana cu sapte secunde inainte de finalul primei reprize. Portarul Nenciu si apararea bine coordonata de Kadar au facut minuni in fata ofensivei maghiare,
Sambata seara, poloistii nostri s-au autodepasit si au reusit sa tina in sah campioana olimpica pana cu sapte secunde inainte de finalul primei reprize. Portarul Nenciu si apararea bine coordonata de Kadar au facut minuni in fata ofensivei maghiare, dar a fost suficienta o scurta ezitare pentru ca arbitrii sa acorde penalty, iar Kasas sa deschida scorul, desi unii specialisti n-au fost de acord cu decizia dictata. La reluare, ungurii forteaza nota si rup echilibrul, in ciuda unui joc lipsit de vlaga, in vreme ce C. Radu (doua goluri) si Al. Matei (trei goluri) mentin sperantele din tabara noastra. Speriat de scorul afisat pe tabela la pauza, 4-2, arbitrul din Kazahstan isi intra in mana si se face remarcat, starnind furie atat pe banca, unde Hagiu era nervos, cat si in tribune, unde oficialii delegatiei noastre, in frunte cu presedintele FRP, George Gaita, contestau deciziile. In tot acest timp, "tricolorii" incearca sa se mentina in umbra campionilor olimpici, golurile marcate de Georgescu (doua in total), Dunca si Kadar fiind aclamate la scena deschisa. Iar la final, Romania a iesit cu fruntea sus din bazin, avand o repriza castigata. "Am o fost o echipa si am crezut in sansa noastra. Am fost aproape de o mare surpriza, dar evolutia ne da incredere pentru meciul cu Grecia", a declarat Georgescu. "Am evoluat excelent pentru ca am intrat in bazin supermotivati. Sa nu uitam ca Ungaria este in polo ceea ce reprezinta Brazilia in fotbal", a spus Al. Matei. In urma acestui rezultat, Romania ramane cu regretul ca a ocupat doar locul 3 in grupa, urmand sa evolueze astazi in barajul pentru "sferturi", de la ora 16, cu Grecia, care a ocupat locul secund in grupa C.
Debut nefast la natatie
Ieri dimineata au debutat la Melbourne si intrecerile de natatie, prima zi aducand tristetea in tabara noastra. Si asta pentru ca nici unul din cei cinci romani aliniati la startul seriilor nu a prins finala. Astfel, la 400 metri liber, Dragos Coman a ocupat doar locul 17, cu 3:50,53, cu aproape cinci secunde mai slab decat al americanului Vanderkaay, care s-a impus lejer, in vreme ce favoritul Hackett (Australia) abia a prins cursa pentru medalii cu al optulea timp! La 200 metri mixt, Larisa Lacusta s-a clasat pe locul 31, cu 2:21,57, la 50 metri fluture tanarul Norbert Trandafir a ocupat locul 68, cu 25,66, la peste doua secunde si jumatate de vedetele Crocker (SUA) si Schoeman (Africa de Sud), iar la 400 metri liber Camelia Potec a obtinut al 15-lea timp, cu 4:11,83. "Nu stiu ce fac ceilalti adversari mai tineri de scot timpii astia! Se inoata foarte repede acum", a spus Coman, adaugand ca la CM de la Barcelona se intra lejer in finala cu timpul scos de el in serii. Camelia Potec era si dezamagita, iar antrenoarea Doina Sava a subliniat ca "seriile au fost foarte rapide, cu timpi excelenti, chiar de finale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.