Profesorul de politica al patronului Stelei sustine ca stie mai multe despre liderul PNG decit mama sau sotia acestuia.

Ii citeste carti de Coelho, il invata politica si, mai nou, ii asculta pacatele lumesti. Dan Pavel continua sa-si adauge noi titluri de noblete in relatia sa cu Gigi Becali. Simbata, la Tirgu-Mures, magistrul latifundiarului din Pipera a declarat ca stie mai multe despre Becali decit mama sau sotia acestuia. Explicatia e simpla: „Sint confesorul lui laic, stiu totul despre el", a marturisit Pavel.

Acesta a declarat ca el a fost si cel care i-a deschis gustul lui Becali pentru Paulo Coelho, dupa ce i-a citit mai multe fragmente din „Manualul Razboinicului Luminii". Dan Pavel spune ca a invatat si el cite ceva de la Becali. In principal, sa nu fie modest.

PNG mai cauta o „locomotiva"

Atunci cind vine vorba despre viitorul politic al lui Becali, strategul PNG-CD nu are nici un fel de emotii: acesta se va muta in 2009 la Cotroceni, dupa ce-si va umili adversarii, inclusiv pe Basescu, cu un scor de peste 70% din voturi. „71,5% Becali, hai sa zicem 5% altii si Basescu restul", a estimat Dan Pavel. Nu aceeasi siguranta manifesta politologul si fata de partid. „La ultimul Consiliu National, Becali a spus ca trebuie sa facem acest partid si in ipostaza in care el nu va fi presedinte al PNG-CD toata viata", a declarat Pavel. Concluzia: partidul are nevoie de o „noua locomotiva electorala".

Titus Steel, chemat pe calea cea dreapta

Pina la alegerile prezidentiale sau europarlamentare, PNG-CD are un alt obiectiv: aderarea la Partidul Popular European. Intilnirea lui Becali cu fostul premier italian Silvio Berlusconi a jucat un rol important in luarea acestei decizii. Dan Pavel a anuntat ca urmeaza sa se intilneasca in aceasta saptamina cu trei vicepresedinti ai popularilor europeni.

In plan intern insa, strategia e clara: PNG-CD e dispus sa colaboreze cu orice partid, cu exceptia PRM, si are portile deschise pentru absolut oricine. Inclusiv pentru pornostarul Titus Steel, cu conditia ca acesta sa faca filme religioase, precizeaza Dan Pavel. Sansele unei asemenea lovituri par destul de mici, in conditiile in care Steel si-a anuntat saptamina trecuta preferinta pentru PD.