Prefectul de Constanta, colaborator
Danut Culetu, prefectul de Constanta, a colaborat cu Securitatea ca politie politica, au declarat surse din CNSAS, citate de Mediafax, precizand ca numele oficialului guvernamental apare intr-un dosar de retea. Sursele citate nu au putut preciza scorul cu care decizia a fost votata. Aceleasi surse au mai declarat ca decizia in cazul Culetu a fost luata dupa ce, in urma cu o saptamana, reprezentantul Executivului in judetul Constanta a fost chemat la CNSAS pentru audieri. "Domnul prefect a fost audiat in urma cu o saptamana si ne-a povestit atunci ce a avut de povestit. Acum noi am votat si asta a fost rezultatul votului. Dupa cum se stie, domnul Culetu are la indemana toate instrumentele legale de contestare", a declarat una din surse. Prefectul Constantei, Danut Culetu, a declarat ieri ca nu isi va da demisia din functie, precizand ca va contesta decizia CNSAS potrivit careia ar fi colaborat cu Securitatea ca politie politica. (C.E.)
Lege trimisa la reexaminare
Seful statului a trimis ieri Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea OUG 77/2006 privind suspendarea executarii silite a creantelor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) fata de Societatea Nationala "Imbunatatiri Funciare" SA, informeaza Administratia Prezidentiala. Presedintele solicita eliminarea prevederi conform carora se acorda ajutor de stat contrar Tratatului Comunitatii Europene unei societati comerciale. Presedintele Basescu mai informeaza Parlamentul ca a consultat Consiliul Concurentei, care a transmis prin adresa nr. 1517 din 22 martie 2007 faptul ca "masura de suspendare a executarii silite a creantelor fiscale fata de Societatea Nationala <<Imbunatatiri Funciare>> S.A., pe o perioada de trei ani, implica elemente de ajutor de stat deoarece: ajutorul este acordat din surse de stat pentru ca se amana recuperarea datoriilor societatii catre bugetul consolidat al statului; masura este selectiva deoarece se adreseaza numai Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare" SA; se creeaza un avantaj societatii deoarece nu este executata silit pe o perioada de trei ani si astfel activitatea acesteia nu este afectata; masura distorsioneaza concurenta pe piata", se spune in comunicat. (A.H.)
Basescu a cerut Raportul lui Felix
Raportul Comisiei privind suspendarea din functie a sefului statului a fost transmis, joi, presedintelui Traian Basescu, in aceeasi zi documentul fiind trimis si Curtii Constitutionale, a precizat ieri vicepresedintele Comisiei, Doru Ioan Taracila (PSD).El a declarat ca Raportul i-a fost transmis presedintelui Basescu de catre cei doi presedinti ai Parlamentului, in urma solicitarii in acest sens primita de la seful statului.Taracila a spus ca joi dimineata, in jurul orei 9.00, conducerea celor doua Camere parlamentare a primit o solicitare semnata de Traian Basescu, in vederea transmiterii Raportului Comisiei si catre Presedintie. (R.G.)