Dupa ce a primit verdictul de politie politica din partea CNSAS, prefectul Danut Culetu nu mai recunoaste ca si-a citit dosarul.

La nici o saptamina dupa ce l-a audiat pe prefectul de Constanta, Danut Culetu (foto), Colegiul CNSAS i-a dat decizie de politie politica. Surse din Colegiu afirma ca exista un angajament cu Securitatea semnat de Culetu.

Prefectul a refuzat ieri sa confirme sau sa infirme informatia. Mai mult, el si-a schimbat declaratiile de zilele trecute privind dosarul sau. Marti, Culetu spunea ca si-a consultat dosarul de la CNSAS: „Am vazut un dosar cu o incercare de racolare intre 1975 si 1981. Nu exista nici un fel de declaratie semnata de mine, sau de sprijin, sau de informatii. Chiar ei scriu cu minuta lor ca nu mai este util sa incerce orice actiune cu mine".

Ieri insa, Culetu nu a mai recunoscut ca si-a vazut dosarul. „In maniera in care este prevazuta in lege colaborarea cu Securitatea, eu nu ma regasesc. Asadar, dupa ce voi primi hirtia de la CNSAS, am vorbit cu domnul presedinte chiar astazi si mi-a spus ca o sa incerce sa o transmita cit mai repede. Am rugat, pentru ca eu nu m-am uitat la dosar, nici nu am vrut sa ma uit la dosar, ca nu am considerat ca este nevoie sa ma uit la dosar, l-am rugat sa imi faca posibila o copie a acestui dosar."

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a spus ca va face plingere penala impotriva lui Culetu pentru fals in declaratii, intrucit a dat declaratie pe proprie raspundere ca nu a fost colaborator al ofiterilor de Securitate ca politie politica.