Ieri, dupa antrenamentul oficial pe care Nationala l-a efectuat, de la ora 11, pe Stadionul "De Kuip" din Rotterdam, selectionerul a anuntat ca portarul Bogdan Lobont va fi, probabil, titular in meciul cu Olanda. "Probabil ca Lobont va fi titular,
Ieri, dupa antrenamentul oficial pe care Nationala l-a efectuat, de la ora 11, pe Stadionul "De Kuip" din Rotterdam, selectionerul a anuntat ca portarul Bogdan Lobont va fi, probabil, titular in meciul cu Olanda. "Probabil ca Lobont va fi titular, Dani Coman avand probleme mai mult de ordin psihic, mama lui fiind bolnava. Am avut o discutie cu el si psihic nu este suta la suta pregatit. Nu ma hotarasem, dar cert e ca D. Coman era portarul titular", a spus Piturca.
La antrenamentul oficial, dupa sedinta de pregatire, jucatorii primei reprezentative, impartiti in doua echipe, au disputat un meci scoala, de-a latul unei jumatati de teren, fotbalistii trebuind sa transmita mingea mai departe dupa cel mult doua atingeri. Una dintre formatii parea a fi formata din fotbalistii care vor evolua titulari: Lobont - Contra, Tamas, D. Goian, Rat - Nicolita, Radoi, Rosu, Cocis - Marica, Mutu, in timp ce la "rezerve" au jucat D. Coman - Badoi, D. Stoica, St. Radu, Pulhac - Ad. Cristea, Paraschiv, Codrea, Zicu - Mazilu, D. Niculae. Selectionerul a afirmat ca intalnirea cu Olanda este importanta, nu decisiva, asa cum au spus unele persoane din fotbal. "Este un meci foarte, foarte important, pe care vom incerca sa-l castigam. Ar fi o victorie mare pentru fotbalul romanesc, dar o sa vedem ce va fi. Baietii sunt conectati la miza partidei. Sper sa fiu inspirat, sa aleg cel mai bun 11. Nu mai am multe semne de intrebare, dar prefer sa nu spun care sunt acestea", a declarat Piturca, adaugand ca nu sunt probleme de sanatate. Piturca admite presiunea existenta la acest meci, dar crede ca ea nu ar trebui sa afecteze jocul echipei: "Presiune va fi tot timpul, dar fotbalul ramane un joc. Baietii trebuie sa joace concentrati, cu placerea ca au ajuns sa evolueze la acest nivel". Romania nu are nici o victorie cu Olanda, iar Piturca a pierdut, ca selectioner, doar doua meciuri oficiale, ambele cu "portocala mecanica". "Fata de meciurile de acum doi ani s-au schimbat un pic lucrurile. Lotul Romaniei este format din alti jucatori. Sunt multe nume noi, jucatori tineri, iar rezultatele au inceput sa vina", a declarat Piturca. "Nu am mai castigat de mult un meci oficial contra unei echipe importante? Pentru noi este important acest meci, indiferent de unde este echipa, din Est sau din Vest. Trebuie sa jucam bine si sa castigam", a mai spus selectionerul. Piturca a mai spus ca este un avantaj absenta portarului Edwin van der Sar. "Este extrem de valoros. Psihic, era important pentru Olanda", a spus Piturca. Intrebat daca si-a revenit dupa decesul tatalui sau, Piturca a raspuns: "As prefera sa nu vorbesc, este problema mea si nu rezolv nimic daca va raspund". Piturca a explicat de ce Romania nu a castigat niciodata in fata Olandei. "Este mai valoroasa decat Romania! In 2005, am riscat si cu Mutu, si cu Chivu, care venea dupa o accidentare", a spus Piturca. Antrenorul "tricolorilor" a mai afirmat ca starea proasta a terenului va dezavantaja ambele echipe, care dispun de jucatori tehnici. "Am venit pentru cele trei puncte. Daca va fi sa obtinem un punct, e bine. Putem sa iesim si cu capul plecat", a comentat Piturca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.