"Am instalat 16 camere de luat vederi si vom extinde proiectul cu inca 14. Sistemul a costat 5 miliarde de lei vechi, si nu cred ca este o suma mare, daca ne referim la scopul propus. Trebuie sa ne dobandim placerea de a ne plimba pe strada, fara tea
"Am instalat 16 camere de luat vederi si vom extinde proiectul cu inca 14. Sistemul a costat 5 miliarde de lei vechi, si nu cred ca este o suma mare, daca ne referim la scopul propus. Trebuie sa ne dobandim placerea de a ne plimba pe strada, fara teama, la orice ora", a anuntat Negoita, la conferinta de presa de ieri. La randul sau, chestorul principal Marian Tutilescu a precizat ca Politia urmareste doua obiective: monitorizarea traficului rutier si prevenirea criminalitatii. "Camerele video au fost montate cu preponderenta in zonele criminogene, iar rolul lor este de a preveni activitati infractionale: fiind supravegheate, operatorii centrului de comanda pot sesiza in timp real producerea unei infractiuni si sa alerteze echipele de patrulare ale Politiei. Aparatura are capacitate de focalizare pana la cele mai mici detalii, avand astfel posibilitatea de a identifica infractori. Contam pe o diminuare a criminalitatii", a argumentat Tutilescu. El a anuntat ca, in acest an, Politia Capitalei va achizitiona un sistem de monitorizare la nivelul intregului oras.
Camerele video sunt dotate cu sistem inteligent de urmarire si au capacitate de focalizare pana la 300 m. Ele sunt amplasate pe blocuri, in intersectiile dintre Bd. Camil Ressu si Distor, Fizicienilor, Mihai Bravu, N. Grigorescu si L. Rebreanu, dintre Mihai Bravu - Dristorului - Baba Novac, pe Bd. Camil Ressu nr. 1, nr. 27, nr. 35, nr. 55, nr. 56 si nr. 57A, Th. Pallady nr. 18, Dristor nr. 114, precum si in Piata Salajan. Sistemul va supraveghea zona din jurul blocurilor, activitatea comerciala si circulatia rutiera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.