Pe Antena 2. La sfirsitul lui martie. Intr-un talk-show unic si zilnic, "Firu-n patru", in care patru doamne - Ileana Pescariu, Iulia Fratila, Corina Chiriac, Ana Batu - comenteaza evenimentele zilnice ale Romaniei de astazi.

Aveti bani, frumusete, trup, firma de publicitate. De ce si televiziune?

Nu stiu sa va raspund in mod pertinent la aceasta intrebare. A fost o propunere a Antenei 2 si eu sint un om care accepta provocarile. Am dat o proba, oamenii de acolo mi-au spus ca e foarte bine. Noi, cele patru femei, ne-am asezat pe canapea si am inceput sa vorbim. Am spus ceea ce aveam pe suflet si pe limba. Asta a placut.

Cum ginditi?

Un om care gindeste cinic. Sint un om caruia nu-i plac falsitatea, minciuna, toata povestea asta mediatica unde niste nonvalori sint discutate atit de intens, ma enerveaza diferenta intre o stire de interes general si una neimportanta, dar scoasa in evidenta prin comentarii exagerate.

Cum faceti diferenta intre valori si false valori?

Pai, o sa va dau un exemplu... a fost o stire cu o fata insarcinata care, urcindu-se intr-un lift de spital, a murit cazind cu liftul. Aceasta stire a fost minimalizata, in favoarea alteia, ca domnul Tintareanu era pozat gol cu doua thailandeze. Sau faptul ca presa s-a agitat ca Copos pare ca are, nu are o relatie cu secretara. Doamne, iarta-ma! Astea sint stiri? Publicul este orientat catre aceste stiri.

De ce?

Fiindca vind, se spune. Eu nu cred. Consumatorul este orientat spre sutiene si birfe. Atita vreme cit un moderator acorda ore in sir de emisie, pe teve, unuia care acuza o prezentatoare ca ar fi furat o trusa de flexuri si o masina de spalat albastra. Astea sint lucrurile ce li se servesc oamenilor, astea se consuma. Nu cred ca acum trebuie sa ne uitam cu totii la Patapievici...

Ati citit?

Nu. Patapievici, nu.

Plesu?

Da. Si-mi si place Plesu. Are un discurs fenomenal. E o placere sa-l asculti.

De unde va vine cinismul?

Din realitatea cotidiana. Din structura mea. Trebuie sa fac fata ca om de afaceri unui asalt al cotidianului.

Cum e lumea?

Intr-o goana nebuna dupa bunuri materiale. De a avea patru posete, sase masini, patru case. Totul multiplicat. Ma uit si la iesirile cu prietenii noi. Tot despre asta vorbim in loc sa vorbim despre noi.

Globalizarea?

Eu cred ca afecteaza. Eu cred ca-ti pierzi identitatea nationala! Sint nationalista. N-am plecat niciodata din tara cu gindul sa ramin in alta parte. Nici nu vreau sa plec. Ii vad calitatile, dar si defectele. Mie imi place aici. E o tara plina de savoare. Am avut norocul de a fi in generatia contemporana cu o evolutie nemaipomenita a tarii. Evolutia asta a tarii ma face sa nu plec de aici. M-am invatat cu felul asta de a fi foarte romanesc, de a evita anumite reguli, de a ma obisnui cu un doctor ce taie penisuri, cu lifturi care cad, cu doctorul care si-a aruncat gagica pe geam, cu romanul care si-a batut un cui in cap.

Desertificarea?

Aici cred ca am gresit cu totii. Si l-am miniat pe Cel de Sus cu tot ce facem noi, la nivel global.