Afacerile doctorului Serban Bradisteanu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, ambele in forma continuata, in legatura cu o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar din Rom
Afacerile doctorului Serban Bradisteanu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, ambele in forma continuata, in legatura cu o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, erau codate de partenii strani ca "fat baby", se arata in rechizitoriu. In actul de sesizare al instantei se arata ca Bradisteanu a cheltuit, in doi ani, peste 737.000 de franci elvetieni pe haine, ceasuri, bijuterii, sejururi in tari exotice si cazari la hoteluri de lux, dar si pe lucruri extravagante, precum artificiile. Cele mai costisitoare cheltuieli ale medicului au fost facute in perioada august 2002 - octombrie 2004. Procurorii au descoperit ca doctorul a cheltuit 27.155 de franci elvetieni intr-o singura vizita la un magazin de ceasuri si bijuterii din Singapore. La Viena, Bradisteanu a "topit", in septembrie 2004, 12.000 de euro pentru bijuterii extravagante. Si electronicele l-au atras pe chirurg. Pentru acestea a scos din buzunar peste zece mii de euro. Astfel, de la doua magazine din New York, medicul si-a cumparat electronice de circa 6700 de dolari. Tot in New York, Bradisteanu a lasat 3200 de dolari intr-un magazin de artificii si alti 12.200 de dolari intr-unul de echipamente foto. Doctorul Bradisteanu a platit insa bani grei si pentru cazare la diverse hoteluri de lux sau pentru servicii hoteliere in zonele exotice pe care le-a vizitat. Astfel, aflat in vizita la Bora Bora, medicul a stat la unul din apartamentele lantului Lagoon Hotels, platind pentru aceste servicii aproape 6.000 de franci elvetieni.
La Monaco pe banii altora
Medicul Bradisteanu era cunoscut la nivelul firmei elvetiene CC Med AG, pe care este acuzat ca a favorizat-o prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare a unor produse destinate penitenciarelor, ca "un om al viitorului, ca un superguru care trebuie pastrat la cald", si chiar viitor ministru al Sanatatii. Unul dintre martorii din dosar, Martin Buchel, a declarat anchetatorilor, citat de Mediafax, ca a semnat un contract in alb, din partea CC Med, document care urma sa fie folosit pentru "plata mascata a unor fonduri pentru o campanie electorala". Marilena Mladin, prietena medicului, a declarat procurorilor, ca l-a insotit pe acesta la sase intalniri cu Manfred Meixner, persoana de contact din partea CC Med AG in proiect, la Innsbruck, Viena si Monaco. In dosar exista facturi care atesta ca firmele straine au platit pentru deplasarile cuplului. De exemplu, firma Medical Imaging a decontat calatoria celor doi la Grand Prix-ul de Formula 1 de la Monaco. In 19 aprilie, Tribunalul Bucuresti va incepe judecarea procesului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.