Fostul senator american, democratul John Edwards, a anuntat ca isi va continua campania pentru prezidentialele din 2008, chiar daca sotia sa, Elizabeth, este din nou bolnava de cancer. „Campania continua in forta", a spus el. Anterior, o sursa democrata anuntase ca Edwards urma sa isi suspende sau chiar sa isi incheie campania.

John Edwards, avocat milionar si apoi senator, a fost cel mai serios concurent al lui John Kerry la alegerile democrate din 2004, inainte de a candida alaturi de el, ca vicepresedinte. Edwards sustine ca votul sau pentru razboiul din Irak, in 2002, a fost o greseala si acum se opune suplimentarii trupelor. In 1996, cuplul Edwards a fost lovit de o alta tragedie - fiul lor cel mare, Wade, atunci in virsta de 16 ani, a murit intr-un accident de masina.

Elizabeth Edwards a fost diagnosticata cu cancer osos. „Multi dintre bolnavii in aceasta situatie traiesc ani buni sub tratament. Este adevarat insa ca acest cancer nu va putea fi niciodata vindecat pe deplin", a precizat Edwards, care s-a straduit sa para optimist. Purtatorul de cuvint al Casei Albe, Tony Snow, care a suferit de cancer inainte de a fi angajat de George W. Bush, a spus ca Elizabeth e o luptatoare, cu o viata activa si o atitudine pozitiva. (S.M.)