Yahoo Inc. va lansa un motor de cautare pe internet special pentru utilizatorii de telefoane mobile, iar noul serviciu plaseaza compania Yahoo cu un pas inaintea rivalului Google Inc., informeaza Reuters.
Serviciul lansat de Yahoo se numeste OneSearch si va oferi, in urma cautarii, raspunsuri relevante local. Yahoo a anuntat ca intentioneaza sa profite de nevoia de informatii locale a celor care folosesc motorul de cautare pe telefonul mobil.
OneSearch va fi introdus, initial, in Statele Unite, iar pana la sfarsitul acestui an va fi implementat si pe alte piete internationale.
OneSearch functioneaza diferit de motoarele de cautare pentru computere, el gaseste o lista cu informatii de actualitate, titluri de ziare, site-ul de fotografii al Yahoo, informatii business, informatii legate de vreme si linkuri catre alte site-uri. Aceleasi informatii sunt obtinute mult mai greu cu ajutorul motorului de cautare Google si prin parcurgerea mai multor pasi.
Grupul Yahoo trece, momentan, printr-o perioada de restructurare, ca urmare a presiunii exercitate de rivalul direct, grupul Google, care, in ultima perioada, a inregistrat mai multe succese, mai ales prin achizitionarea site-ului extrem de popular specializat in continut video YouTube.com. In plus, Yahoo se confrunta cu o scadere a profitului net. Profitul net inregistrat in al patrulea trimestru al anului 2006 a scazut cu 60,7%, ajungand la nivelul de 268,6 milioane de dolari, fata de aceeasi perioada a anului 2005.