Firmele Ten Transilvania si Beny Alex au incheiat, ieri, un contract de vanzare-cumparare pentru electricitate, pe platforma de energie administrata de Bursa Romana de Marfuri (BRM), acesta fiind prima tranzactie incheiata de la lansarea ringului
Firmele Ten Transilvania si Beny Alex au incheiat, ieri, un contract de vanzare-cumparare pentru electricitate, pe platforma de energie administrata de Bursa Romana de Marfuri (BRM), acesta fiind prima tranzactie incheiata de la lansarea ringului bursier.
Tranzactia a avut loc la pretul de 161,48 MWh pentru o cantitate de 54.600 MWh, respectiv 25 MW in banda, cu livrare in perioada 1 aprilie - 30 iulie 2007, se arata intr-un comunicat al BRM. "Am spart gheata", ne-a declarat Mircea Filipoiu, presedintele BRM, care a adaugat ca participantii la piata, inclusiv cei care n-au reusit sa incheie contracte, si-au manifestat satisfactia pentru modul de desfasurare a tranzactiilor si au promis ca revin pe Bursa. Electrica SA nu a reusit sa achizitioneze energie electrica prin intermediul BRM, intrucat, in urma negocierilor, nu s-a ajuns la acelasi pret acceptat de ambele parti. Pentru fiecare ordin de cumparare Electrica, au fost depuse initial contraoferte din partea: Beny Alex, Petprod si ICPE Electrocond. Reamintim, conform declaratiilor unor oficiali, inclusiv in cadrul comisiei parlamentare de control a activitatii Ministerului Economiei, TEN Transilvania este compania ce apartine familiei Ruga (fost director al Electrica Cluj), iar Beny Alex - a deputatului PD Ioan Oltean. In luna februarie, BRM a organizat prima sedinta de tranzactionare pe piata energiei, insa firma Ennet Grup (a fostului consilier al presedintelui Iliescu, Dan Moraru) nu a reusit sa incheie un contract pentru cumpararea de energie cu furnizorul Inteltra (companie rusa care aprovizioneaza termocentrala Deva cu carbune si primeste energie electrica in schimb). BRM organizeaza tranzactii cu energie in baza unui aviz al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.