Mihai Oprea, functionar public la Guvern, a amenintat, cu relatiile pe care le are, conducerea Scolii Centrale din Capitala, unde invata fiica lui. El sustine ca o profesoara i-ar fi lovit copilul si il acuza pe directorul adjunct al scolii ca a fos
Mihai Oprea, functionar public la Guvern, a amenintat, cu relatiile pe care le are, conducerea Scolii Centrale din Capitala, unde invata fiica lui. El sustine ca o profesoara i-ar fi lovit copilul si il acuza pe directorul adjunct al scolii ca a fost numit pe criterii politice. Inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu, a recunoscut ca a primit un telefon de la un consilier al ministrului. "Am primit un telefon de la cabinetul ministrului Mihail Hardau, dupa ce una dintre consilierele acestuia a fost informata telefonic de parintii unei eleve ca ar fi avut loc un incident si ca atitudinea celor din scoala nu corespunde cu o atitudine normala a unor dascali", a declarat Cristian Alexandrescu. El a condamnat presiunile facute de Mihai Oprea: "Nu sunt de acord cu atitudinea domnului Oprea, care profita de faptul ca are cunostinte''.
Oana Badea, consilierul ministrului Educatiei si Cercetarii, a declarat, ieri, ca telefonul dat la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a avut drept scop informarea in cazul incidentului petrecut la Scoala Centrala, nicidecum acela de a interveni in favoarea parintelui reclamant. "Telefonul consilierului a fost dat pentru informare, intrucat reclamatia parintelui care a sunat la cabinetul ministrului Educatiei era o relatare subiectiva", a spus Badea. Ea a precizat ca astfel de telefoane se primesc destul de des la Cabinetul ministrului si ca, de cate ori se poate, reprezentantii ministerului suna la inspectoratele scolare pentru detalii. Oana Badea a spus ca masurile vor fi luate de reprezentantii ISMB si de cei de la scoala in cauza. "Nu este o situatie in care trebuie sa implice ministerul'', a spus Badea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.