Grupul IDC sustine ca, pe masura ce laptopurile devin tot mai rapide si mai ieftine, vinzarile de desktopuri vor scadea constant. Compania sustine ca laptopurile vor invinge desktopurile, devenind tipul dominant de computer pina in 2011. Studiul IDC
Grupul IDC sustine ca, pe masura ce laptopurile devin tot mai rapide si mai ieftine, vinzarile de desktopuri vor scadea constant. Compania sustine ca laptopurile vor invinge desktopurile, devenind tipul dominant de computer pina in 2011. Studiul IDC mai spune ca rolul pietelor in curs de dezvoltare creste, de asemenea, foarte puternic, 50% dintre livrarile de PC-uri din 2006 avind ca destinatie piete care nu au ajuns, inca, la maturitatea celor din SUA sau Japonia.

Studiul apreciaza ca anul trecut s-au livrat, la nivel mondial, peste 82 de milioane de notebookuri si aproape 140 de milioane de desktopuri. Cu toate acestea, numarul laptopurilor vindute a crescut cu 26%, in timp ce volumul desktopurilor cu doar 2%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.