In prima zi de la deschidere, IKEA a vindut de 350.000 de euro. Aproximativ unu din doi romani care au pasit miercuri pragul IKEA si-a achizitionat cite ceva.

In ziua lansarii pe piata din Romania, IKEA a vindut in jur de 63.500 de art
In prima zi de la deschidere, IKEA a vindut de 350.000 de euro. Aproximativ unu din doi romani care au pasit miercuri pragul IKEA si-a achizitionat cite ceva.

In ziua lansarii pe piata din Romania, IKEA a vindut in jur de 63.500 de articole de mobilier si accesorii in valoare de aproximativ 350.000 de euro, informeaza com-pania. Luind in calcul faptul ca vinzarile totale de mobila din 2006 au fost estimate la 600 de milioane de euro, reiese ca suedezii au vindut miercuri aproximativ 18% din cit se vinde, in medie, intr-o zi lucratoare. Principalii competitori ai suedezilor sint firmele romanesti Mobexpert si Elvila.

Numarul de vizitatori inregistrati miercuri a fost de peste 12.000, 83% dintre familiile care au pasit pragul magazinului intorcindu-se acasa cu ceva cumparaturi din magazin. Cele mai cautate articole au fost cele expuse in Departamentul de accesorii si decoratiuni, precum farfurii, tigai sau jucarii de plus, doar 12.900 dintre produse fiind piese de mobilier.

Estimari optimiste

Vinzarile magazinului sint estimate, pentru primul an de functionare, la circa 40 de milioane de euro. De asemenea, tot pentru primul an de la deschidere, oficialii companiei au anuntat ca estimeaza circa 2,5 milioane de vizitatori, dintre care un milion vor achizitiona produse.

Amplasat in partea de nord a Capitalei, in centrul comercial Baneasa, IKEA are o suprafata de 26.000 de metri patrati, dispusi pe doua etaje. De la parter, cumaparatorii isi pot lua, din zona de autoservire, produsele pe care si le-au ales la primul etaj unde sint prezentate articolele de mobila si decoratiuni.

In magazin lucreaza 420 de angajati si are un parcaj de 1.500 de locuri. Investitia pentru ridicarea si amenajarea centrului comercial s-a cifrat la 25 de milioane de euro. Momentan, IKEA opereaza pe plan mondial 237 de magazine proprii sau in sistem de franciza.

Magazinul este deschis de luni pina simbata, intre orele 10.00-22.00, iar duminica intre 10.00 si 18.00.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.