Tripla fuziune bancara intre HVB-CA, Banca Tiriac si UniCredit se finalizeaza in trei luni.

HVB Tiriac Bank a obtinut in 2006 un profit net de 159 de milioane de lei, in scadere cu 16,2% fata de anul trecut, din cauza costurilor integrarii in HVB si ulterior in UniCredit, au declarat joi repr-ezentantii bancii. Daca nu se iau in considerare costurile integrarii, profitul a crescut cu 17,1%. Noua banca numita UniCredit Tiriac va detine in sistemul bancar romanesc locul 4 in functie de activele totale, dupa BCR, BRD si Raiffeisen.

Primeaza rentabilitatea

Dan Pascariu, care va ocupa functia de CEO la noua banca, a precizat insa ca filosofia grupului bancar, numarul unu in Europa Centrala si de Est, este sa concureze in ce priveste rentabilitatea si indicatorii de profitabilitate. „Sintem intr-o piata foarte agresiva pentru cota de piata. Noi nu avem de gind sa intram intr-o asemenea competitie, pentru ca pe termen lung e contraproductiva", a spus Dan Pascariu.

UniCredit Tiriac va adopta de asemenea o atitudine prudenta si in ceea ce priveste creditarea populatiei in noile conditii. „Nu e important sa fii primul care anunta ca renunta la avans, important este sa iesim pe piata nu bilbiit, ci consistent", spune Rasvan Radu, viitorul presedinte executiv al bancii rezultate din fuziune.